promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szakáll nélkül, kölyökarccal: Bud Spencer 25 évesen a Magyarországon sosem látható filmben, a Siluri umani-ban így állt a nagyközönség elé
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg olyan olasz film van Carlo Pedersoli pályafutásának elejéről, amelyben még egészen máshgy néz ki, mint azt megszoktuk.

A híres páros rengeteg közös filmet tett le az asztalra, Bud Spencer és Terence Hill közösen óriási örömet szereztek a nagyközönségnek ezekben az egyedi hangulattal, barátságos atmoszférával megálmodott filmekben. A nagy duó közös alkotásaiból hiányzik az erőszak, még ha nagyon sok verekedés is van bennük, vért sosem látunk, és igazából minden film arról szól, hogy a jó legyőzi a gonoszt. A vége mindig nagyon pozitív, a néző pedig megnyugodhat.

Ezekben, a Magyarországon is körberajongott filmekben minden benne van, ami a hetvenes és nyolcvanas évek pozitív hangulatát, a jövőbe vetett hitet jelképezi. azt azonban nagyon kevesen tudják, hogy már korábban is volt filmes karrierje a két ikonikus színésznek. Kettőjük közül Terence Hill vol az, aki már gyermekkorától filmes pályafutásra gondolt, Bud csak később csöppent ebbe a forgatagba. Majdhogynem a vízilabda-mérkőzés medencéjéből került a világot jelentő deszkákra, sőt, az egyik utolsó válogatott mérkőzését éppen a magyarok ellen vívta vízilabdázóként.

Bud Spence első filmjei az ötvenes évek derekán jelentek meg, az első pedig még 1949-ben, ezek kis limonádé könnyedségű filmek voltak, amelyekben a későbbi, szakálláról és robosztus felépítéséről híres színészt szinte fel sem ismerni. Egy rakat korai filmjének még magyar címe sincs, hiszen kis hazánkban nem kerültek forgalmazásra. Az első szerepe amúgy Bud-nak egy úszómester volt, egy ilyan karaktert kellett eljátszania, ez pedig nagyon közel állt a szívéhez, hiszen kváló úszó volt.

1954-ben látott napvilágot a Siluri Umani, amit Magyarországon nem mutattak be, ebben még teljesen kölyökarccal szerepelt a későbbi legenda, lehet, hogy rá sem ismernétek, ha nem mondanánk, hogy bizony ő Carlo Pedersoli, a későbbi Bud Sepncer:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás