promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 83 centis magyar férfiért rajongott egész Amerika, még egy utcát is elneveztek róla
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Michael Jackson volt a magyar híresség egyik legjobb barátja.

Magyarországon is nagy sikerrel futott az ALF című családi komédia sorozat, amiben egy szőrös űrlény borítja fel egy család békés hétköznapjait. Világszerte milliók imádták a szériát, de csak kevesen tudják, hogy ALF-ot általában egy magyar férfi alakította, mikor tetőtől talpig, vagy mozgás közben mutatták a mókás kinézetű lényt – nem más volt az álruhában, mint Mészáros Mihály, vagyis Michu.

Michu 1939. október 1-én született Pélyen (egyes források szerint Budapesten), a 83 centi magas férfi hamar cirkuszi karrierbe kezdett és óriási sikereket ért el. 1986-ban ismerte meg őt a világ ALF-ként, és hatalmas sztár lett belőle, teljesen odáig volt érte Amerika, még a legendás David Letterman beszélgetős műsorába is meghívást kapott. Később szerepelt egyebek között az 1993-as Freaked című filmben is, amiben Keanu Reeves is feltűnt elmaszkírozva – de Mészáros Mihály végül visszatért a cirkuszi élethez.

Michu karrierjének egyik csúcspontja volt az a Pepsi reklám, amiben Michael Jacksonnal szerepelt. Állítólag nagyon jó barátok lettek Jackóval, Magyarországon is együtt voltak, mikor a pop királya ellátogatott hozzánk.

Az is remekül bizonyítja Michu népszerűségét, hogy a '80-as években a kaliforniai Hawthorne-ban róla nevezték el a legkisebb utcát, a Michu Lane-t, ami természetesen hatalmas megtiszteltetésnek számít, főleg egy Magyarországon született ember számára.

A Föld legkisebb embereként is ismert Mészáros "Michu" Mihály még 2008-ban stroke-ot szenvedett, utána több egészségügyi gondja is volt. 2016-ban rosszul lett, a menedzsere találta meg, ezek után kómába esett és június 13-án, 76 éves korában hunyt el. A halálával elveszítettünk egy igazi magyar világsztárt, akit szinte mindenhol ismertek, tiszteltek és kedveltek – Michu nevére örökké emlékezni fognak.

Itt lehet megnézni Michut ALF-ként:

Itt pedig a Michael Jacksonnal közös Pepsi reklám látható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás