promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pokol kapuja nyílt meg ma - elnyelhette a híres viharvadászt is?
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az USA-ban tomboló tornádó Magyarországon sosem látott erejű időjárást és forgószelet hozott Reed Timmer kamerája elé. 

A tornádószezon csúcsát éli meg az Egyesült Államok középső területe. Az elmúlt napokban leginkább az ilyen szempontból roppant ikonikusnak számító Oklahomát támadták a szélsőséges időjárási anomáliák. Nem csoda hát, ha Dorothy államának közelében járt az egyik leghíresebb amerikai viharvadász, Reed Timmer is. A korábban a Discovery Channel által is követett extrém meteorológus profin felszerelt csapatával és korántsem veszélytelen munkájával igazi hősöknek számítanak. 

A 90-es években népszerű Twister című szupermozit idéző Timmer hatalmas elszántsággal üldözi a viharokat egész tavasszal és nyáron, azaz kiváltképpen ilyenkor érzi elemében magát. Ahogy az elemeket üldözi, miközben csúcstechnológiát alkalmazva szinte méteres pontossággal tudja behatárolni az érkező sorscsapás pontos helyét. A szakembernek csak az idő és a sebesség tud gátat szabni, lévén a tornádók nagyon gyorsak és rövid, de pusztító lefolyású szokott lenni a létezésük. 

A minap Timmernek hatalmas szerencséje is volt, mert egy még osztályozatlan, de halálos kimenetelű tornádót sikerült utolérniük Oklahomában. Az aprócska Cole városát félig-meddig romba döntő szélvihar végül két helyi lakos életét vette el, miközben a viharvadászok is komoly bajban voltak. Timmerék végig követték a Cole-ban pusztító tornádót, amelyet talán a lehető legjobb módon sikerült rögzíteniük. A felvett videónak nem csak a képi-, de még a hanganyaga is döbbenetes, ahogy a pokoli orgánum betölti a hatalmas teret. A tornádó ereje természeténél fogva nem állt meg annyiban, hogy tetőket tépázzon meg, és kukákat dobáljon arrébb. 

Szerencsére a Timmer-brigádnak nem esett bántódása a hajmeresztő akció során, és nyugodt szívvel tölthették fel a kisvárosban rögzített apokaliptikus perceiket, amelyek valóban óráknak tűnhettek még az autóban ülve is, nem csak az óvóhelyeken és pincékben. 

Érdemes végignézni a videó minden percét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás