promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutál felismerhetetlen: elhízott vénlány lett a Jackie Brown szőke bombázója, Bridget Fonda teljesen elcsúnyult 59 éves korára
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bridget Fonda közel sem emlékeztet arra a vékony, szőke szépségre, aki volt. Elhízott vénlány lett az egykor tündöklő filmcsillag.

Sokan emlékezhetnek még a híres színészcsaládból származó Bridget Fondára, akinek nagyapja Henry Fonda volt, édesapja Peter Fonda, nagynénje pedig a kétszeres Oscar-díjas Jane Fonda.

Bridget 5 éves volt, mikor megkapta első szerepét a Szelíd motorosok-ban - ebben együtt játszott az apjával. Első, komolyabb filmszerepét jóval később, 24 éves korában kapta meg (Botrány), amiért Golden Globe-ra is jelölték. Az igazi áttörést viszont nem ez, hanem az 1990-ben bemutatott A Keresztapa-trilógia befejező része hozta meg neki, amiben egy újságírónőt alakított.

Abszolút a véletlennek köszönhette, hogy játszhatott a Jackie Brown-ban: 1997-ben egy repülőgépen találkozott össze Quentin Tarantinóval, akit annyira elvarázsolt Bridget Fonda személyisége, hogy azonnal felajánlotta neki Melanie szerepét. Ezt követően egy ideig nem jöttek újabb lehetőségek, 2001-ben aztán olyan megnyerő alakítást nyújtott az Amy című tévéfilmben, hogy megkapta második Golden Globe-jelölését is.


Pályafutása mégis hanyatlani látszott, már csak egy-két alulértékelt filmben volt látható, míg aztán úgy döntött, hogy teljesen visszavonul. Bridget Fonda utoljára 2009-ben, a Becstelen brigantyk premierjén jelent meg nagyszabású filmes eseményen férjével, Danny Elfmannal, azóta egyáltalán nem mutatkozott egyetlen bemutatón sem.

Bridget Fonda mellett ma már biztos bárki elsétálna az utcán, annyira felismerhetetlenné vált. 59 éves korára szó szerint egy elhízott vénlány lett Hollywood egykor tündöklő csillagából, nem is látni benne azt a szőke bombázót, aki annak idején elvarázsolta Tarantinót is.

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás