promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Schobert Norbi tárgyalása elkezdődött, szorul a hurok a fitneszguru nyaka körül
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végleg befellegzett Schobert Norbi cégbirodalmának?

Schobert Norbertnek többször is meggyűlt a baja a Gazdasági Versenyhivatallal, és most ismét sor került egy tárgyalásra. A hivatal nem először indított eljárást a fitneszguru cége ellen azzal az indokkal, miszerint megsértették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

A Norbi Update egyes termékei miatt már háromszor is kaptak bírságot Schoberték, egyszer azért, mert az egyik péksüteményükről azt állították, hogy testsúlycsökkentő hatásuk van.

Most 10 évvel később újra eljárás indult a fitneszguru cégbirodalma ellen; az ok természetesen most is ugyanaz, amit a Gazdasági Versenyhivatal meg is erősített korábban:

„A GVH valóban eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban”.

Mint azt a hivatal honlapjáról megtudtuk, a Norbi Update tárgyalására március 23-án, csütörtökön 14 órakor került sor Budapest II. kerületében, a Riadó utcában. Hogy milyen döntés születik a tárgyaláson, azt még nem tudni, és nem meglepő módon Schobert Norbert sem tett közzé semmi a tárgyalással kapcsolatban.

Nem kizárt egyébként, hogy a Norbi Update az utolsókat rúgja, hiszen ugyancsak a Versenyhivatal beszámolója szerint a cég évek óta mínuszban van a magas költségek miatt: a 2020-ban és 2021-ben elkönyvelt összes ráfordítás meghaladta a bevételt. 2021-ben úgy nézett ki a kiadásuk, hogy

1,7 milliárd forint volt az eladott áruk beszerzési értéke (elábé), míg az igénybe vett szolgáltatásoké 320 millió, az egyéb szolgáltatásoké 8 millió forint, anyagköltségként pedig 30 millió forintot könyveltek el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás