promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas népharag zúdult a förtelmes főnökre, aki nem engedte gyászolni alkalmazottját
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mellé állt az internet népe.

Több mint 154 000-en megnézték már azt a videót, melyben egy Sarah nevű nő azt meséli el, milyen förtelmes főnöke volt. 

Sarah egy laboratóriumban dolgozott, és már többször meggyűlt baja borzalmas női főnökével. Aznap viszont betelt a pohár. Sarah a műszakja közepén értesült róla, hogy imádott 12 éves kutyáját el kell altatni. A hír hallatán teljesen összetört, de nem akarta félbehagyni az aznapi műszakot, ezért nehezen bár, de végig dolgozta a napot. Másnapra viszont szabadságot szeretett volna kivenni, és ezt SMS-ben kérte a főnökétől. 

Nem kapott választ az üzenetre. Másnap reggel újra próbálkozott és írt egy SMS-t, hogy otthon maradna gyászolni, mert nagyon rosszul van. Melyre már jött a rövid válasz. 

Azt üzente neki főnöke, hogy ha nem megy be aznap dolgozni, kirúgja. Sarahnál ez volt az a pont, amikor elgurult a gyógyszer. 

Eldöntötte, hogy mindenképpen otthon marad, akkor is, ha tisztában van döntésének következményeivel. Tudta, hogy mindenképp megszűnik az állása. Így nem akarta megadni azt az örömet a főnökének, hogy ő rúghassa ki, ezért 10 percen belül írt egy azonnali felmondásról szóló emailt. 

Sarah így emlékszik vissza a történtekre:

"Másnap reggel írtam neki egy sms-t, és megkérdeztem, hogy kivehetem-e a szabadnapot, hogy meggyászoljam a veszteségét, hogy kaphatok-e egy igazolást a tanácsadómtól, hogy ez egy szükséges távollét. Erre ő közölte velem, hogy ez igazolatlan hiányzásnak minősül"

- írta a Daily Dotnak e-mailben.

"Korábban is voltak egészségügyi/mentális egészségügyi problémáim, így ezt megelőzően utolsó figyelmeztetésben részesültem. Mivel igazolatlan hiányzásról volt szó, ezután választhattak, hogy kirúgnak. Szóval 10 perccel a műszakom előtt elküldtem e-mailben a felmondásomat, írtam neki egy sms-t, hogy tudassam vele, és ő azt mondta: 'Igen, láttam. Köszönöm. És ezzel vége is volt a vele való kapcsolatomnak."

SarahTikTok videóját elözönlötték a kommentek, és a többség totál megérti a mérgező munkahelyen való felmondást, szerintük is otthon kell maradni a gyász után, legyen szó kisállatról, vagy emberről. 

Sokan elmesélték hasonló történetüket:

"Az enyém kirúgott, mert azt mondtam, hogy nem tudok bejönni aznap, amikor elaltattuk a háziállatomat"

- osztotta meg szomorú történetét az egyik felhasználó.

"A főnökség arra kényszerített, hogy bejöjjek dolgozni azon a napon, amikor a kutyám meghalt. Tizennyolc éves voltam. Ő volt a gyerekkori kutyám. Most 29 éves vagyok. Még mindig dühös vagyok miatta"

- kommentálta egy másik.

"Kiálltam magamért, és megfenyegettek, hogy ha még egyszer meg merem tenni, vagy későn jelenek meg, felmondanak. Ezért azóta készenlétben hordom magammal a felmondólevelemet"

- írta egy másik kommentelő.

De pozitív ellenpéldákat is említettek az emberek:

"A munkahelyemen nagyszerűen állnak az ilyen dolgokhoz. A HR-es azt mondta, amikor elkezdtem ott dolgozni, hogy ha kell, kivehetek gyász miatti szabadnapot a háziállatomra"

- írta valaki.

"Jó! A főnököm ragaszkodott hozzá, hogy vegyek ki 2 nap szabadságot, és olyan nagy virágokat küldött, hogy azt mondta, azt akarja, hogy "érezzem őket". Példát lehetne róla venni!"

- jelentette ki egy másik kommentelő.

"Tavaly elvesztettem mindkét öreg cicámat, és a főnököm azt mondta, vegyél ki annyi időt, amennyire szükséged van. Én sem fogadnék el nemet válaszként"

- árulta el egy harmadik.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás