promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar börtönben raboskodott az üzbég Elvis - Megvalósult a Jailhouse Rock
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemrég még egy hazai börtön vendégszeretetét élvezte egy rejtélyes kamionsofőr, aki saját elmondása szerint igazi csillagnak számít odahaza.

Sajnos vagy sem, de a hírek szerint igencsak népes a magyarországi börtönök lakossága, bár a pletykák szerint nem éri el a húszezret azoknak a száma, akik valamelyik intézetben töltik el mindennapjaikat. A magyar büntetés-végrehajtástól származó információk szerint rengeteg külföldi állampolgár kénytelen hazákban letölteni büntetését valamilyen illegális migrációval (általában embercsempészettel) kapcsolatos bűncselekménye miatt. 

Szerkesztőségünket levélben kereste fel egy férfi, aki nemrég mehetett haza egy kisebb vármegyei intézetből, bár előtte hónapokat töltött egy nagyobb börtönben. Elárulta, hogy valóban számos külföldi embercsempésszel találkozott a rácsok mögött, és sokan még csak nem is szomszédos országból származtak. Levelét azon felbuzdulásból írta az egykori rab, hogy olvasta honlapunkon egy korábbi török színész magyarországi börtönkalandjait. Levéltanúnk elárulta, hogy ő is több fura szerzettel találkozott büntetése során, és köztük is kiemelkedően bizarr kasztot alkottak a távoli országok "fiai", akik néha egészen eltérő kultúrából csöppentek hazánkba. 

Szabadságát élvező olvasónk elárulta, hogy legnagyobb kedvence egy általa "törékeny csodabogárnak" titulált üzbég kamionsofőr volt. Állítása szerint mostanra már szintén hazajuthatott az embercsempészetre fanyalodó fuvaros, ám emléke örök lesz számára. Alább, álljon a levél legérdekesebb részeiből összeollózott kivonat:

„Én, és a többiek elfogadtuk, hogy Elvis-nek hívatta magát. Gyakran az őrök is így hívták, amikor nem akartak pepecselni az igen bonyolult kiejtésű nevével. Azt hiszem E…b P….v volt az igazi neve, ami egy kicsit oroszos hangzású volt. Arab volt egyébként, vagy ilyesmi, nem értek én a valláshoz. Az biztos, hogy nem evett sertéshúst, sőt egy idő után áttért a vegán menüre. Állítása szerint szép tiszta hangját is a hús mellőzésével tudta elérni. Gyakran énekelt nekünk a cellában, az orgánuma pedig valóban olyan volt, mint Elvis Presley-é. Hihetetlen volt. Öblös hangja elképesztően szöges ellentétben állt a küllemével. Jó eséllyel felöltözve sem nyomott többet hatvan kilónál, és alig üthette a százhatvanöt centit. Még zuhanyzás közben is tőle zengett a körletünk, ahogy nyomta a Jailhouse Rockot, ami aztán tényleg odaillő volt. Az őrség is hagyta érvényesülni. Gondolom nekik is új volt, hogy nem siratót, vagy más nyekergést kell hallgatniuk. Azt mondta, hogy Üzbegisztánban több tehetségkutatót is nyert, ám valamiért nem engedték, hogy kibontakoztassa a tehetségét. Ezért végül kamionozásra kellett, hogy adja a fejét. Végül elvállalt egy bolgár fuvart, ahol meg valami távoli ismerőse vagy kollégája rábeszélte egy kis mellékesre. A többi meg nyilvánvaló… Kerestem a neten felvételt róla, de egyszerűen képtelen voltam fellelni bármit is a zenés munkásságából.”

A Promotions csapata a jövőben is várja olvasói jelentkezését, akik egy-egy érdekes történetet szeretnének megosztani a nagyvilágggal. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás