promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Videón a hihetetlen megmenekülés, a túrázó csupán karnyújtásnyira volt a haláltól
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez az eset bizonyítja, hogy tényleg soha ne adjuk fel a reményt.

A téli sportok szerelmesei jól tudják, hogy Svájcnál keresve sem találhatnának jobb helyet, hogy hobbijuknak hódolhassanak. Ez a lenyűgözően gyönyörű alpesi ország számos lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódás híveinek, akik a hatalmas, égbetörő hegyek között életre szóló élményeket szerezhetnek maguknak.

Így járt az az ismeretlen, fiatal férfi is, aki még februárban, a remek időt kihasználva síelni indult a hegyekbe. A remek kaland azonban hamarosan igazi rémálommá változott és a saját bőrén kellett megtapasztalnia, hogy az életnél egészen egyszerűen nem létezik jobb forgatókönyvíró.

Miután nem tért vissza a korábban megbeszélt időben, aggódó családja az „Air Glaciers” nevű légimentő vállalat segítségét kérte, akik helikopterükkel azonnal a keresésére indultak.

A csapat elsőként a parkolót ellenőrizte le, ahonnan a fiatalember elindult, hátha időközben visszaért oda, majd miután nem találták, a levegőből követni kezdték azt az útvonalat, amelyet korábban a családjával megosztott.

Rövid idő elteltével sikerült is nyomokra bukkanniuk, ezért egyikük leereszkedett a földre, hogy könnyebben tudja követni azokat. A csodával határos megmenekülésre azonban végül egészen más módon került sor.

A helikopter reflektorát használva vették észre, amint a hó alá temetett férfi utolsó erejével, egyik karját a hó alól kinyújtva integetni próbál az őt kereső mentőcsapatnak.

A történet hihetetlenül szerencsés véget ért, a helyi hatóságok szerint megúszta életveszélyes sérülések nélkül, azóta már fel is épült balesetéből. Ez felér egy valódi újjászületéssel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás