promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő, vagy Mátyás király szelleme jelent meg a tengerparton? Elképesztő fotó látott napvilágot
Borítókép:  Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, a természet próbál üzenni nekünk, vagy ennél többről lehet szó?

Mindannyian jártunk már úgy, hogy olyan fotót sikerült készítenünk kameránkkal, amire magunk sem számítottunk. A legtöbbször a nem várt véletlen inkább csak bosszúságot és elmosódott képet jelent, de a BBC beszámolója szerint egy kitartó angol hobbifotós esetében egészen másról van szó.

A 41 éves, North Tyneside településről származó Ian Sproat két évvel ezelőtt kezdett el fotózni, hogy a kreatív hobbi révén könnyebben tudjon megbirkózni a koronavírus okozta mentális problémáival.

Nagyon különleges modellt választott magának, hiszen a hullámok és a tenger örökkön változó látképének megörökítése vált a szenvedélyévé. Folyton a természet játéka folytán kirajzolódó felismerhető formákat keresi képein, de azon, amit a legutoljára sikerült lencsevégre kapnia, még saját maga is borzasztóan elcsodálkozott.

12 órán keresztül fotózott megállás nélkül a sunderlandi Roker mólónál és több, mint 4000 képet készített, mire elkészült az az egy, ami még őt is megdöbbentette.

Az elkészült fotókat átnézve találta meg azt, amin egy egészen varázslatos pillanatot sikerült megörökítenie. A fotón ugyanis jól felismerhetően egy klasszikus arcél rajzolódik ki. Instagram profilján egyből megosztotta a különleges kincset követőivel és fel is tette nekik a kérdést, hogy szerintük ki látható a fotón?

„Amphitrite a tengerek királynője, vagy esetleg a mindannyiunk által szeretett, elhunyt Erzsébet királynő lehet az?” – kérdezte Ian. Nem akarjuk megbántani Iant, de szerintünk egészen mást sikerült lencsevégre kapnia. A képen látható büszke és nemes arc láttán nem is lehet kétségünk, hogy kiváló uralkodónk, Mátyás király látható rajta. Úgy tűnik, hogy még az angol hullámok is jól ismerik Magyarország történelmének legnagyobb alakjait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás