promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó videón, ahogy egy kutya szembeszáll a hatalmas tengeri szörnnyel
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bahamákon könnyen vérfürdő válhatott volna a kutya és a ragadozó horror filmekre hajazó találkozásából, ám végül a cápa érdektelensége miatt a négylábú ép bőrrel úszta meg az ijesztő szituációt. 

A New York Postnak küldött beszámolót egy videóval megspékelve a Bahama-szigetekről egy hajókirándulásokra szerveződött cég. Elárulták az amerikai lapnak, hogy olyan felvételük van, amilyent még biztos, hogy soha nem láttak. A közelmúltban egy brit turistákkal teli vitorlásuk hajózott a nyílt tengeren, majd az egyik közeli magánsziget felé vették az irányt. Természetesen nem köthettek ki, azonban a part mentén elhaladva észrevettek egy hatalmas, körülbelül 3,5-4 méteres cápát a vízfelszín közelében. 

Persze már ez is nagy felzúdulást okozott, lévén ritkán szoktak lencsevégre kapni turisták ilyen szép nagy pörölyfejű cápát. Azonban a meglepetés továbbfolytatódott, amikor egy csaholó kutya futott a partra. Sőt, a cápa látványától teljesen felaljzott eb annyira megfelejtkezett magáról, hogy be is zuhant a vízbe. A hajó utasai azonnal sikoltozni kezdtek rémületükben, lévén nem sok esélye adtak a közepes méretű kutyusnak a túlélésre. 

Ám a csoda még nem ért véget. A négylábú úszva kezdte üldözni a hozzá képest gigászi élőlényt, amely óriási meglepetésre rá sem hederített újsütetű ellenfelére. Bár állítólag a pörölyfejűek a cápa-evolúció csúcsai, ugyanis az ő nyúlványaik sokkal érzékenyebbé teszik őket a vízi mozgások észlelésére, mint a többi fajt. A még mindig kiabáló, és a kutyát a túlélésre biztató turisták legnagyobb megrökönyödésére a közepesen veszélyeztetettnek számító tengeri ragadozó szép lassan tovaúszott. 

Az Exuma Water Sports munkatársa, Rebecca Lightbourn elárulta, hogy a kutya már máskor is a vízbe vetette magát a szigetről, hogy üdvözölje az ő arra túrázó hajóikat, ám ilyen meghökkentő látványban még soha nem volt részük. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás