promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lajcsi jól átvert mindenkit a kórházas színjátékával, ide menekült a börtön elől
Borítókép:  profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lajcsi eljátssza a hattyú halálát, aztán kirándulni megy a Vértesbe. Mindent bevet, hogy ne kelljen börtönbe mennie.

Lagzi Lajcsi kálváriája lassan napi szinten jelen van a médiában, és a trombitaművész tesz is róla, hogy ő legyen a téma. Ahogy írtuk is, a zenésznek ma kellett volna börtönbe vonulnia, és megkezdeni a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését. Ám ez nem történt meg.

Lagzi Lajcsinak nem volt kikötve, hogy a bevonulási napján hány órakor kell a börtönbe mennie, így gyakorlatilag nincs semmi eget rengető extrémitás a dologban. Viszont sajtóértesülések szerint Lajcsi azért nem jelent meg a kecskeméti börtönnél, mert időközben kórházba került.

Lagzi Lajcsi egészségügyi állapota nem a legjobb, és a hírek szerint kiújult nála tüdőbetegsége. Arról, hogy lehet-e a börtönbe való bevonulást halasztani ezen egészségügyi problémák miatt, arról megoszlanak a vélemények, de jogi szakemberek szerint ez lehet megfelelő indok, ha Lajcsi valóban beteg.

„A jogszabály szerint két évet meghaladó szabadságvesztés esetén csak nagyon alapos indokkal adnak halasztást a bevonulás tekintetében, de a két évet nem meghaladó ítélet esetén is csak nagyon ritka és indokolt esetben szokott úgy dönteni a büntetés- végrehajtási bíró, hogy halasztást engedélyez. Az indok lehet súlyos, a bv. intézetek keretein belül nem kezelhető betegség, vagy családi ok. Előbbi esetén nem elég a kezelőorvos véleménye. Ilyenkor igazságügyi orvosszakértőt rendelnek ki, hiszen a bíró önállóan nem döntheti el, hogy a kérvény jogos-e, vagy sem. Itt tenném hozzá, hogy a börtönkórház elég széles spektrumát lefedi a betegségeknek, vagyis szinte minden egészségügyi problémát tudnak hatékonyan kezelni. A kérelem beadása egyébként önmagában nem halasztó hatályú, de általában igen gyorsan szakértő kézre kerül a panaszos, vagyis viszonylag gyorsan eldől, hogy indokolt -e a halasztási kérelem” 

 – mondta dr. Gerencsér András ügyvéd aBorsnak.

Lajcsi egy érdekes telefonhívást is megejtett a lap felé, de nem szólt bele, csak egy köhögés hallatszott, a háttérben CT gépek hangja, elhangzott egy köszönöm, majd a zenész bontotta is a vonalat.

Az ügy azonban tovább bonyolódik. Ugyanis a Blikk egyik olvasója teljesen véletlenül "összefutott" Lajcsival a Vértesben, így mindenki számára kiderült, hogy a zenész nincs kórházban, és nagyon is jól van. Az esetről fénykép is készült, amin jól látszik, hogy tényleg a zenész szerepel rajta. Lajcsi nem kommentálta a dolgot és állítólag már a telefonját is kikapcsolta, hogy ne zaklassák az újságírók. Ezzel a "meneküléssel" csak az a gond, hogy a zenész ezzel magával szúrt ki, ugyanis így megvonja magától a feltételezett szabadságra bocsájtás jogát, azaz nem látogathat haza időnként a börtönből, illetve a jó magaviselet esetén hamarabbi távozást is kockáztatta ezzel a magánakcióval. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás