promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szájon csókolod a kutyádat? Azonnal hagyd abba, ha nem akarod, hogy levágják valamelyik végtagod
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy szakember szerint súlyos következményei lehetnek annak, ha valaki a kutyája száját csókolgatja.

Úgy tartja a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Ez sok szempontból igaz is, de azért be kell tartani pár szabályt, ha azt akarjuk, hogy mindenki épségben maradjon. Ilyen például az is, hogy akármennyire is szeretjük a cuki kutyusunkat, akkor sem szabad csókolgatnunk a száját, főleg nem úgy, hogy még a nyelvünk is összeér – és ez nem csupán azért van, mert szimplán egy furcsa és undorító dologról van szó.

Egy egészségügyi TikToker megosztott egy videót, amiben röviden, de könnyen értelmezhető módon azt taglalja, hogy milyen súlyos következményei lehetnek az emberre nézve annak, ha valaki szeretetből „franciázik” a kutyájával – és most nem csupán a társadalmi megvetésre kell gondolni, hanem valami jóval komolyabbra.

A szakértő szerint szélsőséges esetekben simán előfordulhat, hogy a kutyusokkal való smárolás végtag amputáláshoz vezethet, mivel az ebek nyálában egy capnocytophaga canimorsus nevezetű baktérium található, ami elég durva fertőzést okozhat – ha valakinek gyenge az immunrendszere, akkor nagyobb veszélynek van kitéve ilyen esetben, szóval mindenképp érdemes vigyázni.

A TikToker is azt javasolja, hogy még ha csekély is a végtagok elvesztésének az esélye, akkor is jó lenne, ha az emberek nem csókolgatnák a kutyájuk száját, mivel egyszerűen nem egészséges, akármennyire is szeretetből csinálják a gazdik. Ezt Greg Manteufel megrázó esete is bizonyítja, akinek mindegyik végtagját el kellett távolítani, mivel a fent említett baktérium csúnya vérfertőzést okozott nála.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás