promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felfedezés - egyszerre lehetsz Amerikában és Ázsiában ezen a csodálatos helyen
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Silfra hasadék és a Silfra csarnok jeges vizében búvárkodni varázslatos élmény. Ez az egyetlen hely a világon, ahol két kontinens között lehet sznorkelezni. Valójában itt találkozik a Nyugat a Kelettel. 

A Silfra hasadék a világ egyik legkülönlegesebb helye csupán csak egy rés, amely az észak-amerikai és az eurázsiai lemezek között képződik a tektonikus határon. Egyszerűen szólva: az izlandi Silfra hasadék az egyetlen hely a világon, ahol két kontinens között lehet merülni, tehát egyszerre lehetsz Amerikában és Ázsiában csak a víz alatt.

A hasadék a legkeskenyebb pontján körülbelül 100 méter széles, átlagos mélysége pedig 120 méter.

A hasadék a Þingvellir Nemzeti Parkban található, amely része Izland egyik legnépszerűbb útvonalának, az Aranykörnek . Ez az egyedülálló hely friss forrásvízzel van tele, így a vízisportok, például a sznorkelezés és a búvárkodás kedvelt tevékenység itt a hideg ellenére. A Búvároktatók Szakmai Szövetsége szerint a lélegzetelállító hely a világ öt legjobb búvárhelyének egyike. Ez annak köszönhető, hogy a búvárkodás vagy a sznorkelezés során lenyűgöző látványban lehet részünk, mivel sok barlang és hegyek is megtalálhatóak a víz alatt.

Hihetetlen természeti adottságaival és folyamatosan változó felfedezhető környezetével a Silfra hasadék talán a legjobb és legszokatlanabb hely a búvárkodásra a világon.

A Silfra repedés könnyen megközelíthető, mivel csak egy rövid autóútra található Reykjavik városától. Nem csak elmerülve jelent nagy élményt, ugyanis a felszín felett is lehet látni az észak-amerikai és ázsiai tektonikus lemezeket. A legkeskenyebb részén pedig a két kontinens között egy hídon is át tudunk sétálni. De általában olyan tiszta a víz, hogy szinte a fenekéig is lelátni, így még búvárkodnunk sem kell, hogy a víz alatti csodát is megpillantsuk. A tavat körülölelő kopár izlandi táj olyan csodálatos, hogy minden fotós fotós álma lehetne, így rengeteg felfedezési lehetőség kínálkozik a környéken azok számára, akik nem szeretnének vizesek lenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás