promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálos víz mellett pózolnak az oroszok, nagy árat fizetnek egy jó képért
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A felfoghatatlan színű, nyugodt türkizkék víz mágnesként vonzza az influencereket a világ minden pontjáról.  A tökéletes szelfit készítő Instagrammereket. De a „Novoszibirszki Maldív-szigetek", ahogy ezt a szibériai tavat nevezik, nem természetes szépség, hanem egy mérgező csalás.

A rendkívül mérgező mesterséges tavat, amelyet egy közeli szénerőmű hamujának lerakására használnak, meg sem lehetne közelíteni, főleg nem úszni benne.

A tó tele van olyan vegyi anyagokkal, amelyek allergiás bőrreakciókat okozhatnak. Vize erősen lúgos, pH-ja több mint 8. Az ilyen vízzel való bőrkontaktus allergiás reakciót válthat ki! A cég arra is figyelmeztette a látogatókat, hogy a tó feneke annyira sáros, hogy a kijutás „szinte lehetetlen". Hatalmas táblán hirdetik, hogy a szelfi készítése során nagyon vigyázzanak, nehogy beleessenek a vízbe.

A figyelmeztetés ellenére az emberek továbbra is özönlenek a tóhoz, hogy a leginkább Instagram-kompatibilis képekért kockáztassák az egészségüket.

„Tudjuk, hogy a tó mérgező”

– mondta egy fiatal szibériai nő, aki párjával fotózást szervezett a tó mellett. Ez nem akadályozott meg néhány oroszt abban, hogy piknikeket szervezzenek a tó mellett. Egyikük még a tóban is fürdött, ami szigorúan tilos.

Egy másik Instagrammer létrehozott egy „Novoszibirszki Maldív-szigetek" nevű rajongói fiókot, amely a tónál készített szelfiket gyűjti össze.

„Egyszerűen élvezem a fotózást. A hely nagyon érdekes, bár nem lehet ott úszni a magas kalcium- és fém-oxid-tartalom miatt, amelyek allergiát okozhatnak"

– nyilatkozta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás