promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli közlemény: Mága Zoltán újévi koncertjéről van szó
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mága Zoltán közleményt adott ki az újévi koncertjével kapcsolatban.

Rendkívüli közleményt rakott ki csütörtök délelőtt Mága Zoltán a 15. jubileumi újévi koncerttel kapcsolatban. A hegedűművész koncertjeit óriási érdeklődés követi minden évben, nem csak a helyszínen, de a televíziók előtt is rengetegen követik.

Mága Zoltán most közleményt adott ki, ugyanis az elmúlt napokban számos cikk jelent meg a koncertről, és a művész úgy döntött, hogy az esetleges félreértések érdekében szeretne tisztázni néhány dolgot.

„A béke és szeretet, valamint a tisztelet és megbecsülés jelképeként 2023 január 1-jén ismét dupla előadással köszöntjük az új esztendőt Kossuth-díjas művészek és népszerű előadók, közreműködésével a Papp László Budapest Sportarénában. Gálaműsorunk hasonló módon zajlik majd, mint a 2022-es évet köszöntő koncertünk, ami a Tisztelet-, és Hálaadás Gálájaként került megrendezésre, és aminek a keretében délután 14 órától mintegy 13 ezer orvosnak, ápolónak, rendőrnek, katonának, a katasztrófavédelem dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek mondtunk köszönetet, akik a pandémia idején saját egészségük kockáztatása révén is küzdöttek a betegek gyógyulásáért. A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek. Fontosnak tartom, hogy ingyenes jegyek biztosításával azok is élőben láthassák a gálaműsort, és együtt ünnepelhessenek, akik eddig még nem, jutottak el az újévköszöntő koncertünkre, vagy a gazdasági válság miatt idén kevesebbet tudnak a zenei kultúrára áldozni”

- áll a közleményben, amiben a művész kiemelte, hogy az újévi koncertre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai is meghívást kapott.

Mága Zoltán ismertette, hogy kik fognak fellépni a koncerten: a közreműködő művészek között lesz többek között Rost Andrea és Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesek, valamint Molnár Piroska és Bodrogi Gyula, Nemzet Színészei, Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész, Esztergályos Cecília, Balázs Péter és Lukács Sándor Kossuth-díjas, Voith Ági Jászai Mari-díjas színművészek, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes, továbbá a világhírű amerikai sztár, Sheléa Frazier. Az említett művészek kárpátaljai, erdélyi, vajdasági, és felvidéki gyerekekkel is ki fognak állni egy közös produkcióval, hogy ezzel jelképezzék a világ magyarságának egységét.

Mága Zoltán zárásként hozzátette, hogy ha bárkit is megbántott volna azzal, hogy a pedagógusoknak is ingyenes tiszteletjegyet biztosítottak, azoktól elnézést kér, ugyanakkor bízik benne, higy az újévi koncertükkel sikerül a közönség számára örömet szerezniük, a több országban látható televíziós közvetítés révén a magyar zenei kultúrát tovább népszerűsíteniük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás