promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes ajándékot adott dolgozóinak az elhunyt Red Bull-vezér
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dietrich Mateschitz alaposan meglepett mindenkit.

A világ egyik leggazdagabb üzletembere, Dietrich Mateschitz októberben hunyt el hosszú, súlyos betegség után. A 78 évesen eltávozott osztrák férfit a Red Bull tulajdonosaként ismerhették a legtöbben, a vagyonát közel 28 milliárd euróra becsülték.

Az örököse egyrészt a Mark nevű fia, valamint annak az anyja lett, illetve egy Marion Feichtner nevű, 39 éves hölgy (vezérképünkön), aki Mateschitz barátnője volt az élete utolsó szakaszában. Az üzletember egyik legnagyobb projektje a két Forma–1-es versenyistállója (Red Bull Racing és AlphaTauri), ezek működése zavartalan lesz a jövőben is.

Ahhoz képest egyébként, hogy Ausztria nem nagy ország, igen nagy befolyással bír az autóversenyzés csúcskategóriájára. A 10 csapat ötöde ugyebár a Red Bull révén osztrák, de Bécsben született a Mercedes istálló csapatfőnöke, Toto Wolff is, míg az erős középcsapatok közé sorolható Alpine a szintén osztrák BWT vállalat anyagi támogatását élvezi.

Miután a betegségét gyógyíthatatlannak nyilvánították, Mateschitz az ausztriai Sankt Wolfgangban vásárolt tóparti rezidenciájára vonult vissza. Itt pedig egy olyan gáláns tervet eszelt ki, amivel alighanem elérte, hogy a dolgozói örökké hálás szívvel gondoljanak rá.

A milliárdos ugyanis minden egyes alkalmazottját fejenként 3000 eurós bónusszal jutalmazta meg, ami mai áron mintegy 1,2 millió forintnak felel meg. Jó, ez csak az osztrák központban tevékenykedőkre vonatkozik, de akkor is több mint 2000 embert érint. Ezt már az októberi fizetésükhöz hozzá is csapták.

A Red Bull a juttatásról nem volt hajlandó többet elárulni, de igyekeztek azt úgy (is) beállítani, mint egyfajta kompenzációt az elszabadult infláció ellensúlyozására. Mindez a vállalatnak egyszeri 6 millió eurójába (2,4 milliárd forintjába) került.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás