promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a 39 éves bombanő gyászolja az elhunyt Red Bull-vezért, 28 milliárd eurós örökség vár felosztásra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dietrich Mateschitz a napokban távozott az élők sorából.

Hosszú betegség után a napokban elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull energiaital-gyártó cég alapítója és társtulajdonosa. A 78 éves osztrák üzletember hasnyálmirigyrák következtében halt meg.

Egyik legnagyobb projektje, a Forma–1-es versenyistálló újabb világbajnoki címét sem érte már meg. A milliárdos az ausztriai Sankt Wolfgangban vásárolt tóparti rezidenciájára vonult vissza élete utolsó heteiben, ahol az immár kétszeres világbajnok pilótája, Max Verstappen is meglátogatta titokban.

Mateschitz magánélete sosem volt titok, de nagyobb botrányok sem kísérték azt. Egyszer sem volt házas, de született egy Mark nevű fia 1992-ben, aki szintén az osztrák vállalatcsoporton belül tevékenykedik, elsősorban a Thalheim sörmárka körül.

Édesapja mindössze két évig volt együtt Mark édesanyjával, Anita Gerhardterrel, az utóbbi években pedig Marion Feichtner állt párként mellette. A 39 éves, barna hajú szépség gyakran megjelent vele nyilvános rendezvényeken, ám sosem szerette a reflektorfényt, ahogyan az elhunyt milliárdos sem.

A hölgynek egyébként utazási irodája van, mégpedig 38 alkalmazottal, vagyis Mateschitz nélkül is jól megélt volna a saját lábán. Salzburg egyik festői részén laktak egy villában, de a Maria Alm-i birtokukon is szívesen időztek.

Fotó: Profimedia

A kapcsolatuk 2009-ben kezdődött, amikor Marion még csupán 26 esztendős volt. Mateschitz élete talán legfontosabb nőjének tartotta őt, ám mégsem vette feleségül, mert úgy vélte, semmi értelme a házasságoknak, ha – a statisztikák szerint – azok fele úgyis válással végződik.

Az üzletember egyebek mellett 30 kastélyt, egy privát szigetet, és több repülőgépet hagyott maga után, a vagyonát közel 28 milliárd euróra becsülik. Ebből nyilvánvalóan nemcsak a fiának, valamint közös gyermekük anyjának, de Marionnak is tekintélyes summa jut majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás