promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az igazság: valójában ez okozta II. Erzsébet halálát
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem az öregkor miatt halt meg II. Erzsébet, egy könyv leplezte le a nagy titkot.

Az idén szeptember elején elhunyt II. Erzsébet temetése után napvilágra került a néhai királynő halotti bizonyítványa, amiben az áll, hogy az egykori uralkodó halálát az öregkor okozta. Nem is vitatta ezt eddig senki, de most megjelent Gyles Brandreth könyve, amiben azt írja, hogy a halál oka egy olyan betegség volt, amit mindvégig titokban tartottak.

Az Elizabeth: An Intimate Portrait című kötet szerint II. Erzsébet halálát valójában csontvelőrák okozta, ami magyarázatot ad a fáradtságára, a súlyvesztésére, és a mozgási problémáira, amik sokszor szóba is kerültek a halála előtt. A szerző a királynő közvetlen környezetéből értesült erről az információról, azonban a brit királyi család a mai napig ezt elhallgatta.

Gyles Brandreth az írja a könyvében, hogy

„A csontvelőrák leggyakoribb tünete a csontfájdalom, különösen a medence és a hát alsó részén, ez pedig egy olyan betegség, amely leggyakrabban az időseket érinti. A betegségre jelenleg nincs ismert gyógymód, de a kezelés – beleértve az immunrendszer szabályozását segítő és a csontok gyengülését megakadályozó gyógyszereket is – csökkentheti a tünetek súlyosságát, és hónapokkal vagy két-három évvel meghosszabbíthatja a beteg túlélését”

Bár a halotti bizonyítvány nyilvánosságra kerülése után már senkinek sem volt kétsége afelől, hogy II. Erzsébet halálát valóban az öregkor okozta, a halála előtti hónapokban széles körben elterjedt a feltételezés, hogy a 96 éves uralkodó rákbetegségben szenvedhet.

Gyles Brandreth könyvében sok minden másra is fény derül a néhai királynő utolsó hónapjaival kapcsolatban, például arra is, hogy miután férje, Fülöp herceg elhunyt, mély gyásszal töltötte a napjait, és A becsület védelmében című brit krimisorozat nézésében lelte örömét; bár nem mindig tudta követni a cselekményét.

(forrás: New York Post)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás