Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hátborzongató látvány az erdőben - sokan földönkívüliekre gyanakodnak

Hátborzongató látvány az erdőben - sokan földönkívüliekre gyanakodnak

Színes

Hátborzongató látvány az erdőben - sokan földönkívüliekre gyanakodnak

Színes

Biro Klara 15:15

Egy kimondhatatlan nevű Lengyel várostól Szczecintől délre, Lengyelország szélső keleti csücskében, egy kőhajításnyira nyugatra a német határtól, van egy több mint 400 fenyőfából álló kis erdő, ami azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy valami rendellenes történik a fákkal az erdőben. 

A látvány teljesen megdöbbentő, ezért sokan járnak az erdő, azon belül a furcsa szögben álló fák csodájára.

Mi lehet olyan érdekes egy erdőben, amire ennyien kíváncsiak? Pusztán csak az, hogy a fák törzse, az összes fáé csaknem 90 fokkal meghajlik a törzsnél, majd ismét egyenesen visszafordul, és függőlegesen kúszik az égbolt felé. A lengyel Krzywy Las, magyarul a görbe erdő görbesége nagyon sok kérdést vet fel szakértőkben.

Több szakmai vita is zajlott arról, hogy mi okozza a furcsa természeti jelenséget a fenyvesben, de egyöntetű hivatalos válasz nincs.

De vannak olyan elméletek, miszerint meghajlította növekedésnél a fák törzsét a szél, hóviharok okozták a rendellenességet, vagy ez egyfajta fakitermelési technika okozta sérülés, de olyan is van, aki földönkívülieknek tulajdonítja az elváltozást. Mindenesetre a hátborzongató tény ebben a rejtélyes történetben az, hogy a fenyveshez közeli kisváros teljesen elpusztult a világháború alatt.

A hihetetlen jelenségről mutatunk egy videót is: 

Borítókép: Illusztráció / Profimedia