promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
12 titokzatos szerzetes élt a semmi közepén egy szigeten, aztán eltűntek onnan
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Skellig Michael egy Írországhoz tartozó sziget, melynek neve az ír nyelvből származik, és Michael szikláját jelenti.

Nincsenek arra vonatkozólag pontos adatok, hogy mikor alapíthatták Skellig Michael kolostorát, de az alapítás körülbelül a hetedik századra tehető, ahol a szerzetesi rend több mint 600 évig fennmaradt.

A kolostori maradványok megőrizték erős spirituális hatásukat, amely erősen vonzza az emberi pszichét és a turistákat.

A látogatókat mindig lenyűgözik a szerzetesek fizikai képességei, és az, hogyan tudtak így kirekesztve, magányban az óceáni közegben élni. Akik arra járnak, arról számolnak be, hogy varázslatos béke öntötte el lelküket és csodálatos érzésekről számolnak be.

A szigeten található kolostor egy terasz jellegű domboldalon található, 600 láb tengerszint feletti magasságban. Becslések szerint egy időben legfeljebb tizenkét szerzetes és egy apát élt itt egy időben.

A szerzetesek három lépcsősort építettek a kolostorhoz, lehetővé téve a bejutást különböző időjárási körülmények között. Ezeket Keleti, Déli és Északi lépcsőknek nevezik. Ma csak a Déli lépcsők érhetők el a nyilvánosság számára.

A falak különböző korokból származnak, ennek az az oka, hogy az idők során folyamatosan újjá kellett építeni a falakat, mivel többször összeomlott.

A kolostor menedéket nyújtott a viharos szelek elől, és mikroklímát teremtett, ami elősegítette az alapvető élelmiszerek termesztését, azonban idővel a Skellig Michael körüli éghajlat hidegebbé és viharosabbá vált, így a szerzetesek elhagyták a szigetet, és egy másik apátságba költöztek.

Skellig Michaelt 1996-ban a Világörökség részévé nyilvánították. További érdekessége a szigetnek, hogy itt forgatták a Star Wars 2015-ös epizódját is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás