promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem Károly király az egyetlen, akit majd megkoronáznak, egész Anglia őrjöng
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2023. május 6-án két koronázás is lesz.

Károly király és Kamilla királyné sem maradhat ki az állandó brit király családi pletykákból és botrányokból, de most látszólag minden eddigit überelnek. Manapság általában Kamilla neve Meghan, Harry és még Vilmos herceg mellett tűnt fel, hogy vajon honnan lehet számítani a köztük való ellenségeskedést, és így - néhány ritka kivételtől eltekintve -, de mindig felmerül Diana neve is.

Most is valamilyen szinten köze lehet az egész őrjöngéshez, Károly exfeleségének, hiszen Dianát a mai napig imádják Angliában, de egészen biztos vagyok benne, hogy az egész világon pozitív kép él róla.

A minap késő este újabb közlemény látott napvilágot a Buckingham-palotából, méghozzá Károly király koronázási időpontja: 2023. május 6-a, helyszín pedig a Westminster-apátság lesz majd. Erre igazából számítani lehetett, senkit nem lepett meg. Viszont a közleményben szerepel egy kis változás is: Kamilla királynét is megkoronázzák Károllyal együtt.

Itt kezdődik egy kicsit ismét a Barátok közt-feeling, hiszen amikor Károly és Kamilla 2005-ben összeházasodtak, akkor kijelentették és bejelentették és megfogadták, hogy Kamilla nem lesz Károly uralkodása alatt se Queen Consor, vagyis királyné, hanem hercegné fog maradni. Bár akkoriban, Diana tiszteletére, - bár gondolom inkább a nagy nép nyomás hatására -, még a Princess Consor titulust sem fogadta el. Látszólag ebben mindenki megegyezett. Aztán 2022 februárjában maga II. Erzsébet királynő jelentette be, hogy

ha majd egyszer meghal, akkor halála után menyéből királynő lesz.

Mivel II. Erzsébetet mindenki tisztelte és szerette, ez a bejelentése jót tett Kamillának, és azóta már nem 100%-os a negatív visszhang az irányába. De a mostani koronázási-hír kapcsán azért előjött a belső harag, a mélyen szunnyadó ellenszenv az emberekben a királyné iránt. A bejegyzés Twitterre (is) kikerült, és az ottani kommentek fele hasonló támadásokból áll:

"Kamillát királynévá koronázzák Károly király mellett! Ez elfogadhatatlan! Számomra örökké Diana marad a királyné!"

Volt olyan hozzászóló is, aki egyik fél megkoronázásával sem ért egyet:

„Az, hogy Károly fejére kerül a korona, már bőven elég rossz, de hogy Kamillát szent olajjal megkenik és királynévá koronázzák, semmissé teszi az alkalom történelmi tisztaságát és integritását."

Mi lesz itt május 6-ig? Jön egy kis pozitív marketing a Palotától Kamilla irányába? Bár lehet, hogy a legfontosabb kérdés az lenne jelenleg, hogy mit szól mindehhez Vilmos és Harry herceg?

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás