promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ettől a videótól biztosan nem fogsz ma aludni – rengeteg magyar fog kiborulni a világ legnagyobb pókjától
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A gyermekkorból a felnőttkorba való átmenet során mindenkinél megjelent a pókoktól való félelem. Valaki kinőtte, valaki pedig fóbia rabjává vált.  Bármilyen őrülten is hangzik, a világ lakosságának nagy része arachnofóbiától, a pókoktól való rendkívüli félelemtől szenved.

Annak ellenére, hogy a pókok nem csípnek (kivéve, ha megfélemlítik őket), kinézetük, többlábú testük pont elegendő ahhoz, hogy megrémítsen egy normális embert. Ahány földrész, annyi féle pók létezik és ez a méretükre is vonatkozik. Nálunk a legjellemzőbb a nappali sarkából kacsingató kaszás pók, aki nem is félelmetes és még szerencsét is hoz.

Ausztrália a pókok menyországa, ahol a világ legnagyobb méretű egyedei találhatóak. Vastag testükön kívül, még hosszú vastag lábaik az ijesztőbbek és előszeretettel látogatják meg az otthonaikban az embereket.

Most képzeld el, hogy egy olyan pókkal találkozol, amely akkora, mint egy átlagos felnőtt kéz. Még a gondolattól is libabőrös leszek.

A környezetünkben lévő viszonylag kis méretű, tömör testű, emberi szemmel kevésbé látható pókok nem jelentenek veszélyt ránk, de most mutatunk olyan a világban fellelhető nagyobb pókfajokat, amelyek azért mindenkit kiűznének a saját otthonukból.  

Tehát nézzük meg, mi számít nagynak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás