promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: a Kisvakond mese 38 évvel ezelőtt megjósolta a jövőt, ráadásul félelmetes pontossággal?
Borítókép:  filmtekercs.hu (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kisvakond készítői nagyon ráéreztek arra, hogy milyen lesz az élet 2022-ben.

Az embereket mindig is foglalkoztatta a jövő, hiszen ha előre tudjuk az eseményeket, akkor jó eséllyel elkerülhetjük a rossz dolgokat is. Amióta világ a világ, szinte mindig voltak jövendőmondók, akik azt állították, hogy tudják, mi vár az emberiségre. Ilyen volt például a híres Nostradamus is, akinek máig előveszik a jóslatait, és sokan szentül hiszik, hogy szinte mindenben igaza volt – például állítólag II. Erzsébet királynő halálát is évre pontosan tudta:

Nos, valószínűleg kevesen gondolnának arra, hogy gyerekkorunk egyik kedvenc csehszlovák meséje, az 1957-től sugárzott Kisvakond is olyan képességekkel rendelkezik, mint Nostradamus, de úgy tűnik, hogy mégis így van, ugyanis a készítők az 1984-es A Kisvakond álmodik című epizódban olyan dolgokat vetítettek előre a jövőre nézve, amik 2022-ben tényleg valóra váltak.

A szóban forgó Kisvakond epizódban egy férfi az autójával megy, de kifogy az üzemanyag, ezért a legközelebb töltőállomásra tolja a kocsiját, ahol kiderül, hogy nincs benzin, elfogyott – bőven volt erre példa Magyarországon is a közelmúltban.

Ezek után nagy nehezen hazajut az emberünk, de otthon nincs se áram, se fűtés, így felveszi a téli ruháit, és otthon vacog kétségbeesetten, megmentésre várva – a jelenlegi energiaárak mellett ezt is sokan átérezhetik, hiszen a túlfogyasztástól félve vannak, akik inkább fáznak, mivel nem akarják a fizetésük jelentős részét gázszámlára költeni.

Végül a Kisvakond jön, felszedi a padlót, és abból csinál a férfinak tüzet, melegedőhelyet, nehogy megfagyjon. Az ember természetesen nagyon hálás neki, hiszen megmentette őt, így a mese ilyen szempontból boldog véget ér – de a jelenlegi valóságban továbbra is spórolnunk kell, ha nem akarunk a bizonyos szint feletti villany-, illetve gázfogyasztás miatt legatyásodni.

Itt lehet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás