promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felháborító pletyka terjed Bruce Willisről, a Die Hard sztárja most tiszta vizet öntött a pohárba
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bruce Willis megnyugtatta a kiakadt rajongókat, nem fog bekövetkezni az, amitől sokan féltek.

Márciusban az egész világ megdöbbent, mikor kiderült, hogy a Die Hard-széria, illetve megannyi remek akciófilm sztárját, Bruce Willist egy komoly betegséggel, afáziával diagnosztizálták, ami sajnos hatással van a kognitív képességeire is, így a színész fájó szívvel ugyan, de kénytelen volt visszavonulni – nagyon megható módon reagáltak a szomorú hírre a hollywoodi szupersztárok:

Bruce Willis azóta leginkább a családjával van, és a róla készült, viszonylag friss felvételek alapján boldogan telnek a hétköznapjai, hiszen az egész környezete szereti, és támogatja őt ebben a nehéz helyzetben. A minap viszont egészen felháborító hír kezdett el terjedni róla, ugyanis állítólag eladta az arcának jogait, így a deepfake technológiának köszönhetően bárhol felbukkanhat a színész „hivatalos hasonmása” úgy, hogy a világsztárnak igazából semmi köze nem lesz az adott alkotáshoz – nem csoda, hogy sokan kiakadtak.

Most Bruce Willis a képviselői által megnyugtatta a rajongókat, ugyanis kiderült, hogy a világhálót pillanatok alatt elsöprő hír egyáltalán nem igaz, mivel a színész nem adta el az arcának jogait – vagyis nem kell aggódni, nem fognak kamu, digitális Bruce Willisek rohangálni véres trikóban a filmvásznon.

Előfordult már amúgy, hogy egy reklámban deepfake-elt Bruce Willis szerepelt, de az tényleg túlzás lenne, ha innentől kezdve elárasztanák a filmeket a hamis „hasonmásai”, hiszen a rajongói őt akarják, nem mást.

A deepfake technológiának az a lényege, hogy ennek köszönhetően a készítők képesek „rávarázsolni” valakinek az arcát egy mozgóképre, ráadásul olyan realisztikusan, hogy sokszor szinte észre se lehet venni a különbséget az igazi, illetve a kamu között – ez pedig egyszerre lenyűgöző és félelmetes.

Itt lehet megnézni egy videót arról, hogyan is deepfake-elték annak idején a színész engedélyével Bruce Willist egy reklám kedvéért:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás