promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő részlet derült ki II. Erzsébet halálának körülményeiről
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb szándékosság a brit királyi családban, vagy ez most teljesen véletlen?

Harry herceg sosem tűnt annak a kimondottan kiegyensúlyozott és boldog személyiségnek, és ez Diana hercegnő halála után csak fokozódni látszott. Igen, minden családba kell egy fekete bárány, de Harry már – és mindig is – több volt annál, minthogy csak fekete legyen. A világ számára mindig ő volt a lázadó testvér, aki csak azért is megcsinál dolgokat és csak azért is kilóg a sorból, míg Vilmos a megfontolt, megbízható, visszafogott szerepet töltötte be a családban.

A fiatalabb testvér a botrányaival és a züllöttebb kicsapongásaival sújtotta fiatalkorában a médiát, most pedig a házasságával vagy épp azzal, hogy Erzsébet halálhíre után mennyire átértékelte Meghannel együtt az egykori döntéseit és életterveit. Kezdődött ez azzal, hogy pár részletet át szeretett volna variálni az önéletrajzi könyvében, majd a minap a Netflixszel folytatódott, hogy abban is találtak egy-két kivetnivalót, amit mégsem szeretnének, hogy benne legyen a filmben. Ez az előre cselekszem és utána gondolkodom attitűd lehet, hogy régen sem állt messzire a kishercegtől, de azért az ember elvárná, hogy felnőtt korában már felelősségteljesebb lesz.

Talán ennek a hozzáállásának is köszönheti, hogy apja, Károly herceg nem rögtön szólt neki, hogy II. Erzsébet királynő elhunyt. Tudniilik, a hivatalos halotti anyakönyvi kivonatból kiderül, hogy a királynő szeptember 8-án 15:10 órakor halt meg, viszont Harryt csak három órával később értesítették a nagymamája haláláról.

Pont öt perccel azelőtt, hogy az egész világ tudomást szerzett a szörnyű tragédiáról.

Bár a Daily Mail cikke szerint – vagyis inkább egy ismeretlen belső forrás információi alapján – szeptember nyolcadikán Károly egész délután ragaszkodott ahhoz, hogy még a Buckingham-palota hivatalos nyilatkozata előtt tudjon beszélni a legkisebb fiával, mert azt akarta, hogy tőle tudja meg, és ne mástól a tragédiát. Tette ezt úgy, hogy a kora reggeli órákban már mindkét fiának mondta, hogy amint tudnak, azonnal utazzanak Skóciába, mert II. Erzsébet nincs jól.

Harry vajon miért nem utazott egyből oda? Vajon azért nem, mert a királyi család nemet mondott arra, hogy Meghan Markle is vele mehessen a palotába, a halálos ágyhoz? Egyébként Katalin hercegnő sem ment, és Skóciában csak Károly herceg és nővére, Anna hercegnő tartózkodott II. Erzsébet halálakor.

Az mindenképpen valós információ, hogy a királynő 15:10-kor hunyt el, Liz Truss miniszterelnököt 16:30-kor tájékoztatták a hírről, a közleményt és minden egyéb fontos teendőt, amiből a világ is megtudta mi történt, 18:25-kor tették közhírré. Harryt 18:20-kor sikerült elérnie az apjának, és mivel az etikettben úgy van, hogy a hivatalos közlemények előtt minden családtagot értesiteni kell, így ez az öt perc még reaálisnak is tűnne. Tűnne.

2 óra 25 másodperc.

Egy belsős informátor szerint Károly herceg maga akart szólni a fiának, csak közben kifutott a protokoll-időből, és mivel mobiltelefonja nincsen, elérni pedig őt is lehetetlen, ahogyan Harryt, így nem csoda, hogy megszakadt valahol a kommunikáció a két fél között. Viszont szerintem királyi család ide vagy oda, de egy családról van szó: a nagymama meghalt, a gyerekei, a testvérei, az összes rokon és a személyzet pedig előbb tudja meg, mint az egyik unokája, mivel állítólag az apának útközben a fejére nőttek a teendők, és azt sem tudta, éppen hogy hívják.

Érthető, de közben nem is, mert mégis csak kéne lennie egy erős apa-fia kapcsolatnak még a királyi családban is. Bár nem értek hozzá, nem vagyok királyi vér...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás