promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi az a rejtélyes üzenet II. Erzsébet koporsóján, amire még egy pók is felhívta a figyelmet?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kártyára írt üzenet, ami kiemelt figyelmet kapott II. Erzsébet temetésén.

11 órakor vette kezdetét II. Erzsébet királynő temetése Londonban, amin 2000 meghívott vendég vett részt. A szertartássorozat a Westminsteri apátságban kezdődött, a televízió már a vendégek érkezését is élőben közvetítette a helyszínről. A gyászmise elején a királyi család bevonult a koporsóval, és rögtön feltűnt mindenkinek, hogy Harry herceg ezúttal sem a katonai egyenruhájában, hanem öltönyben jelent meg az eseményen.

Harry-nek korábban sem engedték, hogy egyenruhában vegyen búcsút nagymamájától a koporsójánál, aminek oka a két évvel ezelőtti döntésük, mikor feleségével, Meghan Markle-vel kiléptek a királyi családból és lemondtak címeikről.

II. Erzsébet koporsóján elhelyeztek egy koszorút, ami megható módon kapcsolódik a királynő néhai férjéhez, Fülöp herceghez. A koszorúban ugyanis olyan virágok voltak (rozmaring, mirtusz), amilyenek az esküvői csokrában is voltak. Ezen kívül angol tölgy, pelargóniák, kerti rózsák, őszi hortenzia, sedum, dáliák, és scabious is voltak benne, amelyek a szerelem erejét szimbolizálják. A koszorú tetejére egy kártyát tettek, amire egy rejtélyes üzenetet írtak kézzel. Ez az első pillanattól kezdve lázban tartotta a világot, ugyanis eleinte nem lehetett teljesen kivenni, hogy mi is van a kártyára írva.

Fülöp herceg halála után Erzsébet kézzel írt üzenetet helyezett el férje koporsóján, amit Lilibet néven írt alá. Most III. Károly írt hasonló módon, saját kezűleg egy utolsó üzenetet édesanyjának, ami így szól:

„Szeretettel és odaadó emlékezéssel Charles R”

Az "R" jelen esetben a rex-et jelenti, ami latinul a király megfelelője. Erre a kártyára mászott fel egy pók is, amit a BBC kamerája is egészen közelről rögzített.

A gyászmise végén két percre egész Anglia elcsendesült. A szertartás után a koporsót kocsira tették, és mintegy 2,5 kilométeren keresztül vonultak vele London utcáin, egészen a Hyde Park-ban található Wellington-emlékműhöz, majd innen tovább Windsorba. A királynő végső nyughelye a windsori kastély VI. György királyról elnevezett kriptájában lesz, ahol békében nyugodhat Fülöp herceggel együtt.

[[k3]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás