promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az állandó dilemma, hizlal vagy fogyaszt a zabpehely reggelire? Mi most leleplezzük az igazságot
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A zabpehely hizlal? A rövid válasz? Nem. De most nézzük a hosszabb választ.

 

A zabpehely önmagában nem hizlal. Valójában a zabpehely (és általában a zab) nagyon egészséges. Egészséges mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és rostot tartalmaz, amely minden egészséges étrend része lehet. Gyümölcsökkel egy tál tápláló zabpehely hosszabb ideig tarthatja jóllakottságát érzését, mint a bármilyenmás reggeli étel, így ebédidőig is nem fogunk megéhezni. A zab hozzájárul a megnövekedett energiaszinthez és a szív egészségéhez, és nagyszerű választás lehet a cukorbetegek számára.

Ennyi előny mellett mi lehet a baj?

Sajnos, bármennyire is egészséges és tápláló valami, az emberek olyan hibákat követhetnek el, amelyek valóban árthatnak az egészségüknek. Ez határozottan igaz a zabpehelyre. Bár az egészséges táplálkozás szerves része lehet, sok gyakori hibát követnek el az emberek a zabpehely fogyasztása során, amelyek végül hizlaló étellé teszik azáltal, hogy több összetevőt, például cukrot adnak hozzá. Nézzük meg ezeket a gyakori hibákat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogyan lehet a zabpelyhet az egészséges életmód részévé tenni.

Túl sok zabpehely fogyasztása: A kulcs a mértékletesség. Bármi egészségtelenné válhat, ha túl sokat eszünk belőle. Fél csésze száraz zabnak megfelelő adagot egyél csak diéta alatt.

Egészségtelen feltétek: Értjük. Nagyon csábító, ha egy nagy kanál barna cukrot vagy Nutellát teszünk a zabra, hogy egy kis édes ízt adjunk neki.

Tej hozzáadása: A tej vagy más zsírok hozzáadása hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. Ehelyett a zabpehely főzésekor adjunk hozzá vizet. Csak egy csepp tejet adj hozzá főzés után, ha szereted a krémességet. Vagy használj tej alternatívát, amely általában kevesebb zsírt tartalmaz, mint a tejes tej. A közhiedelemmel ellentétben a tej hozzáadásával nem leszel teltebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás