promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két szerelő elkötött egy Boeing 727-es repülőgépet, amivel nyomtalanul eltűntek, az FBI körözi őket
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ki gondolná, hogy egy Boeing-727 típusú utasszállító csak úgy eltűnik a föld, azaz az ég színéről. Ez nem egy Bermuda-háromszög cikk, ez a valóság.

Az eltűnt gép egy American Airlines 1975-ös gyártású helyi járat volt. 25 évig hiba nélkül szelte az eget, de ezután úgy döntöttek, hogy eladják. Ekkor került az egy másik légitársaság, az Angóla tulajdonába. Átalakították a gépet úgy, hogy gyémántbányák számára szállítson üzemanyagot a generátorok részére. A gép 14 hónapig rostokolt a repülőtéren, mire mindent elvégeztek, azonban engedély még nem volt a közlekedésre.

2003. május 25-én reggel 5 órakor két karbantartó, Ben C. Padilla és John M. Mutantu beszállt a gépbe és ismeretlen tevékenységbe kezdett. Azonban az általános szerelési és ellenőrzési munkák helyett a hajtóműveket beindították, és gurulni kezdtek.

A gép mozgása fura volt, mintha tétováztak volna, és jobbra-balra kis kormánymozdulatokat tettek.

Végül kigurultak a fő kifutópályára. A torony egyből észlelte az érdekes szituációt, próbálták útjukat állni, azonban elkéstek, mivel a 727-es felszállt gond nélkül, majd – igaz, alacsonyan áthúzva a város felett – pár perc alatt eltűnt a radarok hatótávolságából.

Az eset azért keltette fel az FBI érdeklődését, mivel nem rég volt az esethez képest a WTC katasztrófa. Egy üzemanyaggal feltöltött és azon kívül gázolajjal megpakolt gép több mint aggodalomra adott okot, ami illetéktelen kézbe került.

 Felderítők indultak útnak, de a repülőgépnek teljesen nyoma veszett.

Sok teória létezik, arról, hogy mi lehetett a géppel, hova tűnt, de soha nem tudtuk meg az igazságot. Azonban pár érdekes észrevétel:

  • Egy 727-esnek a vezetéséhez 3 fő személyzet kell, azonban csak két ember szállt be, akik közül az egyik még soha nem vezetett repülőgépet.
  • A gép valószínű lezuhant, viszont akkora mennyiségű gázolajat szállítottak, hogy az a tengeren több négyzetkilométeres olajfoltot hagyott volna, messziről is látszott volna, de nem hogy olajfoltnak, semminek nem volt nyoma.

A pontos okok és események sohasem derültek ki, és az sem, hogy hová lett a gép vagy a két szerelő. Az FBI azóta is körözi őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás