promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt az orvos: ez okozhatta II. Erzsébet halálát
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orvos nyilvánosságra hozta a szakvéleményét.

II. Erzsébet szeptember 8-án halt meg, 96 éves korában. A Daily Mail írta meg, hogy dr. Deb Cohen-Jones ausztrál orvos megnézte az Instagramon azt a képet, ami II. Erzsébetről és az új brit miniszerelnökről, Lis Truss-ról készült, majd levonta a következtetéseket.

Az orvos szerint különösen árulkodók voltak a képen a királynő kezei, véleménye szerint II. Erzsébetnek perifériás érbetegsége lehetett.

„Ez egy vérkeringési rendellenesség, amely a szíven és az agyon kívüli vérerek szűkülését, elzáródását vagy görcsösségét okozza”

- fogalmazott Cohen-Jones; hozzátette, hogy ez a betegség általában szívelégtelenséghez vezet.

„Ha a perifériás keringés ennyire rossz, a szervek nem kapnak megfelelő vérellátást. Ez többszervi elégtelenség jele lehet”

II. Erzsébet halála az egész világot megrendítette, hírességek, országok vezetői, és az egyház feje, Ferenc pápa is részvétét fejezte ki a királyi családnak és Nagy-Britanniának. Orbán Viktor brit kollégájának, Liz Truss-nak írt gyásztáviratban fejezte ki részvétét II. Erzsébet királynő halála kapcsán.

„Nagy fájdalommal és szomorúsággal hallom, hogy Őfelsége II. Erzsébet királynő elhunyt. Elkötelezettsége és szolgálata az Egyesült Királyságért példa mindannyiunk számára. (...) Gondolataink és imáink Önnel és az Egyesült Királyság népével vannak”

- írta levelében a magyar kormányfő, aki hozzátette, hogy "mindig szeretettel fogunk emlékezni Őfelsége magyarországi látogatására, amely tovább erősítette kapcsolatainkat".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás