promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Néhány napig a világ 25. leggazdagabb embere volt egy apuka, aztán visszaszegényedett
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Irtózatos vagyon jelent meg a bankszámláján.

Az elektronikus bankolás korszakában már semmin sem szabad csodálkozni, bármilyen őrült fordulat bekövetkezhet. Egy amerikai apuka például rövid időre a világ 25. leggazdagabb emberének érezhette magát, amikor egy pénzintézeti tévedés következtében 43,4 milliárd dollár landolt a bankszámláján.

A kétgyermekes Darren James szinte rögtön észrevette a tévedést, és alighanem eljátszadozott a gondolattal, hogy mi lenne, ha megtarthatná a töméntelen mennyiségű pénzt. Igazából a felesége hívta fel őt a nagy hírrel, természetesen feldúltan, hiszen nem tudta mire vélni a dolgot.

Ezután Darren is csekkolta az egyenlegét, és bevallása szerint soha életében nem látott még annyi nullára végződő számot rajta. Nyilvánvalóan tudta, hogy még a töredékét sem költheti vagy rejtheti el, a bank gyorsan rájön a tévedésre.

A férfi vett hát egy nagy levegőt, és megtette a bejelentést a hibáról, hogy a tetemes vagyon visszakerüljön eredeti tulajdonosához. Meg is ijedtek egy ekkora összegtől, hirtelen azt sem tudták, mihez kezdenének vele, ha tényleg az övék lenne.

Az ingatlanosként dolgozó Darrennek persze akadt volna egy-két jó ötlete, ám azt is tudta, hogy a jogosulatlan vagyon megtartása, megdézsmálása lopásnak minősül. A bankja persze hálás volt neki a becsületes intézkedés miatt, ám azt sohasem árulták el, hogyan következett be a baki, illetve kié volt a pénz.

Néhány napba beletelt, mire visszaállt a régi rend: szombaton bukkant fel a vagyon, és kedden tűnt el, szomorú ürességet hagyva maga után. Darren elárulta, hogy ha tényleg ennyire gazdag lenne, biztosan segítene másokon, reményt adva a rengeteg nélkülözőnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás