Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nyílpuskával akarta megölni II. Erzsébetet egy 20 éves férfi

Nyílpuskával akarta megölni II. Erzsébetet egy 20 éves férfi

Színes

Nyílpuskával akarta megölni II. Erzsébetet egy 20 éves férfi

Színes

Promotions 14:14

Készen állt a tüzelésre a merénylő, aki II. Erzsébetet várta a windsori kastély előtt.

Még tavaly karácsonykor rázta meg egész Nagy-Britanniát az a meghökkentő eset, mikor egy Jaswant Singh Chail nevű, 20 éves férfi megjelent csuklyában és maszkban a windsori kastély előtt, ahol éppen II. Erzsébet tartózkodott a családjával, majd mikor megkérdezték tőle az őrök, hogy mit keres ott, csupán ennyit felelt:

„Azért vagyok itt, hogy megöljen a Királynőt”.

Mikor őrizetbe vették, akkor derült ki, hogy egy csavarral töltött nyílpuska van nála, ráadásul tüzelésre készen, vagyis tényleg képes lett volna rá, hogy megsebezze, vagy akár meg is ölje a brit királyi család fejét.

Jaswant Singh Chail a merénylet megkísérlése előtt többekkel is megosztotta, hogy mi a terve, később pedig elmondta, hogy azért akarta megölni II. Erzsébetet, mert a briteknél rosszul bánnak az indiai származású emberekkel, így a „birodalom” egész intézményét akarta megtámadni. Korábban amúgy úgy szeretett volna a Királynőhöz férkőzni a bolti eladóként dolgozó férfi, hogy jelentkezett mellé őrnek, de nem vették fel.

Jaswant Singh Chail jelenleg egy pszichiátriai intézetben van, onnan csatlakozott online a tárgyalásához, amire most került sor. A férfi ellen a brit hazaárulási törvény értelmében vádat emeltek a bíróságon, ahol megállapították, hogy valóban meg akarta ölni a Királynőt.

Egyelőre még kérdéses, hogy mi lesz a tárgyaláson szűkszavúan megnyilvánuló „merénylő” sorsa, hiszen szeptemberben folytatódik tovább az ügy, addig pedig őrizetben marad. De elég valószínű, hogy a következő éveket egy intézményben fogja tölteni, ahol esélye lesz arra, hogy alaposan átgondolja a dolgokat.

Borítókép: Profimedia