promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, miért kellett rendőri intézkedés a Sziget fesztiválon
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

35 embert állított elő a rendőrség a Szigeten.

Hétfőn véget ért az idei Sziget fesztivál. A zárónapon is sok fellépő volt, azonban Sam Fender Nagyszínpadi koncertjét az utolsó pillanatban le kellett mondani, mivel az énekes gégegyulladást kapott. Azonban így sem zárult rosszul az idei esemény, a fesztiválozók élményekkel és emlékekkel telve mehettek haza kedden.

Kedden kiderült, hogy a fesztiválozók mi mindent hagytak el a Szigeten, a telefonok és az iratok mellett valaki még egy tündéri kiskutyust is elhagyott, majd a Budapest Rendőr-főkapitányság is közzétette a police.hu-n, hogy milyen okból kellett intézkednie a rendőröknek a fesztivál ideje alatt. A BRFK a közleményében hangsúlyozta, hogy a fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel.

A rendőrök egyenruhában és civilben is ügyeltek a látogatók biztonságára. A rendőrség egyenruhás állományának tagjai elektromos járművekkel láttak el szolgálatot, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egy hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrése érdekében - tették hozzá.

Mint kiderült, főleg kábítószeres bűncselekmények és lopások miatt kellett intézkedniük: hat emberrel szemben kábítószer-kereskedelem gyanúja, tizenhét ellen pedig kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. Lopás miatt hat, garázdaság miatt öt, súlyos testi sértés miatt egy feltételezett elkövetőt állítottak elő a fesztivál területéről, ellenük büntetőeljárás indult.

A rendőrség közölte azt is, hogy csaknem 1600-an keresték fel a BRFK prevenciós pontját, ahol bűn- és balesetmegelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat, valamint tájékoztatást adtak a határvadászképzés és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőknek.

Íme a BRFK videós összeállítása a Szigeten történt elfogásokról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás