promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így ess teherbe: íme 6 tudományos javaslat, ami valóban segíthet a könnyebb megtermékenyítésben
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még, ha alapvetően az anyatermészetnek van köze a termékenységhez, azért van pár dolog, amit mi magunk is megtehetünk annak érdekében, hogy megnőjjön a teherbeesés esélye.

Íme 7 javaslat szakértőktől.

1. Végezz prekoncepciós vizsgálatot.

Mielőtt hivatalosan elkezdenénk a próbálkozást, végezzünk alapost ellenőrzést szakorvosunk segítségével. Kérdezzük meg orvosunkat a szülés előtti vitaminokról, amelyek folsavat tartalmaznak, ami segít elkerülni bizonyos születési rendellenességeket. A folsav a terhesség korai szakaszában fejti ki hatását, ezért fontos, hogy még a teherbeesés előtt gondoskodjunk arról, hogy elegendő folsavat kapjon.

2. Ismerd meg a ciklusod.

Mennyit tudsz a menstruációs ciklusodról? Az ovuláció a legjobb időszak a teherbeeséshez. Itt az ideje, ovulációs naptárat vezetni.

Az ovuláció-előrejelző applikációk segíthetnek megjósolni a terhesség legmegfelelőbb időpontját.

Így működik: A menstruáció első napja számít az első napnak. A 28 napos ciklusú nők általában a 14. napon ovulálnak, tehát a ciklus felénél. Sok nőnek hosszabb-rövidebb ciklusa van, így több hónapos megelőző vizsgálat érdemes, mielőtt fixáljuk menstruációs ciklusunkat.

Mi van, ha fogamzásgátlót használtál? Évekkel ezelőtt a tudományos javaslat az volt, hogy a fogamzásgátlás abbahagyása után várni kell egy bizonyos ideig. De ez már napjainkra nem igaz. A fogamzásgátlás abbahagyása után azonnal elkezdheted a teherbeesést.

3. Ne aggódj a pozíciók miatt.

A pozíciókról szóló mítoszok tévesek, mivel valójában semmilyen jelentősége nincs annak, hogy milyen pozíciót választunk. Egyedül a gravitáció lehet negatív befolyással a megtermékenyítésre, tehát az álló vagy ülő pozíciók ilyen esetben kerülendők.

4. Közvetlenül a közösülés után maradj fekve.

Valószínűleg hallottad már ezt: szex után feküdj az ágyban a levegőben feltett lábakkal, hogy növeld a teherbeesés esélyét. Hát ez sem teljesen igaz.

A tudományos tanács, hogy feküdjünk közösülés után 10-15 percig az ágyban, de nem kell sehova sem emelnünk a lábunkat.

5. Ne vigyük túlzásba.

A mindennapi szex még az ovuláció alatt sem feltétlenül növeli a teherbeesés esélyét. Általában minden második este az ovuláció idején növeli a teherbeesés esélyét. A legjobb javaslat az, hogy rendszeresen szexeljünk, abból baj nem lehet.

Ha a spermáról beszélünk van pár dolog, ami, negatívan befolyásolhatja a spermiumok számát:

  • Szűk ruházat viselése tilos.
  • Pezsgőfürdőben vagy jakuzzi használata szintén nem javasolt.
  • Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik mobiltelefonjukat herék közelében tartották, gyengébb minőségű a spermiumot produkáltak.
  • Szója termékek fogyasztása sem javasolt.

6. Ne stresszelj.

Próbálj meg nem stresszelni a családalapítás miatt a stressz valójában megzavarhatja az ovulációt. Tehát minél nyugodtabb vagy, annál jobb!

Bármi segít levezetni a stresszt, az rendben van, ha egészséges. Van néhány tudományos bizonyíték arra, hogy az akupunktúra csökkentheti a stresszt és növelheti a teherbeesés esélyét.

7. Élj egészségesen.

Az edzeni jó és egészséges, különösen, ha segít az ideális testsúly megőrzésében. De nem szabad túlzásba vinni, mint semmit, mivel a túl sok testmozgás okozhat kisebb mértékű peteérést.

Mi számít soknak? Ha eddig is keményen edzettél, és rendben van a menstruációd, akkor valószínűleg nem okoz gondot később sem az edzésprogram. Viszont, ha észreveszed, hogy csökken a menstruációs ciklus, akkor túl sok a sport.

Tudósok szerint úgy növelheted a teherbeesés esélyét a rendszeres testmozgás egészségügyi előnyei mellett, ha mérsékelt testmozgást végzel, például gyaloglás heti több alkalommal.

Hagyd abba a dohányzást. A dohányzás egyéb negatív egészségügyi hatásai mellett a termékenységet is csökkenti. Befolyásolja az ösztrogénszintet és az ovulációt.

És semmiképp se aggódj túl sokat a nők 85 százaléka a próbálkozás első évében teherbe esik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás