promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne kockáztass: életveszélyes lehet, ha túl nagy melegben sétáltatod a kedvencedet
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négylábú kedvenceinknek mindennap testmozgásra van szükségük, még melegben is – de van-e határa annak, hogy mekkora melegben lehet kutyát sétáltatni?

A válasz igen!

Kutatások szerint a meleg időjárás nagyon veszélyes lehet, és bizonyos esetekben halálos is a kutyák számára, de a hőség okozta betegségek szinte mindig megelőzhetők.

A kutyák is kaphatnak hőgutát, ugyanúgy, mint az emberek.

Lényegében ez olyan magas hőmérsékletnél fordul elő, amikor a kutya teste túlhevül, mintha lázas lenne. Ez akkor történhet meg, amikor a kutyák már nem képesek önszabályozni és megfelelő hőmérsékleten tartani a saját testhőjüket.

[[cikk2]]

Míg a kutyáknak mindennap testmozgásra van szükségük – bármilyen időjárástól függetlenül –, szakértők szerint javasolt, hogy a kutyát csak a nap bizonyos szakaszaiban sétáltassuk, ami vagy a kellemesebb hajnali időjárás, vagy estefelé, amikor már kicsit lehűlt a levegő, és nincs közvetlen napfény.

És arról se feledkezzünk meg, hogy nem szabad engedni a kutyusunkat túl sok vizet fogyasztani a nagy hőségben, mert akár bele is halhatnak a túlzott vízfogyasztásba.

További veszélyt okozhat a beton forrósága, így mielőtt kilépünk kis kedvencünkkel a napra, vizsgáljuk meg tenyerünkkel a beton hőmérsékletét, ugyanis a kutyák mancsa észrevétlenül is súlyosan meg tud égni, anélkül, hogy azt jeleznék felénk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás