promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ egyik legdögösebb női focistája lett, de utálja a férfiak szexista megjegyzéseit
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ana Maria Markovic népszerűsége tényleg az egekbe szökött.

Igazán nagy fejlődésnek indult a női futball az utóbbi időben. Természetesen még rengeteg idő lesz, mire be tudja majd érni egyszer a férfi foci népszerűségét, de a szurkolótáborok egyre többször szavaznak bizalmat a hölgyeknek a pályán, és igyekeznek mindenben támogatni őket.

Csaknem egy hónnap ezelőtt a női labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását az Olympique Lyon 3–1-re nyerte meg. Ezzel nagy meglepetést okoztak, mivel a címvédő FC Barcelonát győzték le. A torinói döntőre a Juventus stadionjában kicsivel több, mint 32 ezer ember volt kíváncsi.

Sok szurkoló persze nem csak a lányok tehetségét, hanem a szépségét is nézi. Ana Maria Markovic hálás a pozitív sajtóért, de a szexista megjegyzéseket nagyon nem csípi.

„Szeretem azokat a cikkeket, amelyek a legszebb labdarúgónak vagy az egyik legszebbnek neveznek. Boldoggá tesz, ha azt hallom, hogy gyönyörű vagyok. De aztán megjelentek olyan újságcikkek, amelyekben a legszexisebb futballistaként hivatkoztak rám, és ez már annyira nem nyerte el a tetszésem, már csak a családom miatt is. Szerintem oda kell figyelni arra, hogyan írsz az emberekről”

- mondta a női focista, aki kifejezetten szexistának tartja például, ha szőke bombázónak nevezik.

A 22 éves sportoló jelenleg a Grasshopper Club Zurich Frauen csapatában játszik, amely a svájci női szuperliga része.

Ana Maria Markovic Svájcban született, de horvát válogatott tagja. Cikkünk írásakor 648 ezer követője van az Instagramon, de ez napról napra kiugróan növekszik. A női focista sok pikáns képet szokott megosztani.

Lentebb van egy videó, amin játék közben is megnézhetitek.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás