promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te kutyás vagy macskás vagy? Ha ezt elolvasod, lehet, hogy megváltozik a véleményed
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A macskarajongók és kutyabarátok közötti örök kérdés: melyik a jobb házikedvenc? Ha csak az egyiket választhatnád, melyik lenne?

 

Mindkét faj kiváló háziállat. A cicákat és a kutyákat is a hibáikkal együtt lehet szeretni, hiszen szeretetet és nevetést hoznak az életünkbe, és persze néha azért bosszúságot is.

 Összeállítottuk a legnépszerűbb kérdéseket, ha még nem sikerült állást foglalnod, ez neked készült!

Melyik a népszerűbb az állattartók között? A kutya vagy a macska?

A macska nagyon szapora állat, és általában, ha valaki macskát tart, akkor egyszerre többet, míg a kutyából sokan csak egyet, maximum kettőt tartanak a háznál, míg macskából akár 8-at is.

Melyik állatnak van szüksége több holmira?

Az alapfelszerelés tekintetében nincs nagy különbség. A macskáknak nincs szükségük sok dologra, hogy boldogok legyenek, míg a kutyusok imádják a játékokat.  A kutyatartókra jellemzőbb, hogy ajándékokkal halmozzák el kedvencüket, míg egy cirmos egy dobozzal is beéri. Vagy egy bútorral.

Mennyit eszik a kutya és mennyit egy macska?

Általában a felnőtt macskákat vagy kutyákat egyszer vagy kétszer kell megetetni, a kutyák mennyiségre többet esznek. Egy közepes méretű kutyának körülbelül 1 csésze táplálékot kell adni, míg a macskaféléknek alig 1 csésze ennivalót naponta.

A macskatartók jellemzően kevesebb pénzt költenek tápra, mint a kutyások.

Melyik állatnak van szüksége több kényeztetésre az ápolás tekintetében?

Általánosságban elmondható, hogy a macskákról a legkönnyebb gondoskodni. A macskafélék képesek megtisztítani és ápolni magukat, általában nincs szükségük az ember segítségére. Ez alól természetesen kivételt képeznek a hosszú szőrű macskák, amelyeket naponta fésülni szükséges.

 A macskákkal ellentétben a kutyáknak rendszeresebb fürdésre, fogmosásra és szőrvágásra van szükségük.

Melyik állatnak van szüksége több figyelemre?

A macskák kevesebb figyelmet igényelnek. Természetükből adódóan a macskafélék függetlenek, elvannak a saját kis világukban, és őket hosszabb ideig is egyedül lehet hagyni. Ez bizony nem jellemző a kutyusokra, szükségük van az ember közelségére, nem szeretnek egyedül lenni.

Melyik állat él tovább?

Újabb pont a cicáknak, általában a házicicák 12–19 évig élnek, míg a kutyák átlagos élettartama 8 év.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás