promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült: a kutyák nem a szemükkel tájékozódnak a sötétben
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden gazdi azt érzi, hogy bizony az ő kedvence a legokosabb, szinte csak meg nem szólal. Azonban egyre több tudományos felfedezést teszünk a kutyák érzései és viselkedései tekintetében. Íme pár olyan dolog, amit biztosan nem gondoltál kedvencedről.

A kutyák  bizony irigykednek.

Akinek két kedvence van észre vehette, hogy bizony, ha az egyik több figyelmet kap vagy esetleg jutalomfalatot, akkor a másik zavartan kezd viselkedni.

A Bécsi Egyetemen végzett kutatásban egy egyszerű trükköt kellett teljesítenie két kutyának, hogy jutalmat kapjanak, azonban a csoportban egy idő után csak az egyik kutyát jutalmazták. A másik kutya nemcsak, hogy nem volt hajlandó folytatni a trükköt, de a stressz jeleit is mutatta. Amikor megismételték a kísérletet egyetlen kutyával a szobában, a kutya folytatta a trükköt annak ellenére, hogy nem kapott jutalmat. Ez mind azt bizonyítja, hogy éreznek féltékenységet.

Ha kutyád van tovább élsz.

A kutyatulajdonosok nem csak tovább élnek, mint kutya nélküli társaik, de könnyebben is felépülnek bizonyos betegségekből, mint például a szívroham vagy a szélütés. Miért?

A kutyákkal való interakció fokozza a „boldogsághormonok”, például az oxitocin, a szerotonin és a dopamin termelődését. Ez jobb közérzethez vezet, és csökkenti a stresszhormon azaz a kortizol szintjét.

A kutyatartás továbbá csökkenti a  vérnyomást és a koleszterinszintet, de enyhíti a depressziót és javíthatja az állóképességünket.

A bajusz segít a kutyáknak látni a sötétben

.A kutyák bajusza tele van idegekkel, és üzeneteket küld az agyukba.

Többfunkciós szenzoros eszközök, amelyek segítik őket a szűk helyeken való mozgásban és tájékozódásban, különösen rossz látási viszonyok mellett, tehát így tudnak látni a sötétben.

A kutyák 18 izom segítségével mozgatják a fülüket.

18 izom segít abban, hogy több irányba és módon mozgassák a fülüket, ami fontos, hogy tökéletesen halljanak. Ráadásul a kutyák fülei azt is megmutatja, hogy kedvencünk hogyan érzi magát. támpontot .Ha "hegyezik" a fülüket, akkor nagyon figyelnek valamire, ha lelapul, akkor bizony félnek vagy épp tudják, hogy valami rosszban sántikálnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás