promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eljárás indul Schobert Norbiék ellen
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy bajban vannak Schoberték.

Bár a Schobert-házaspárnak több cége is van, fő vállalkozásuk, a csökkentett szénhidrát- és cukortartalmú élelmiszereket gyártó és forgalmazó Norbi Update Lowcard Zrt. látványosan veszteséges már két éve. A cég tavaly 54 millió forinttal több, összesen 2,31 milliárd forintos bevételt termelt, de még így is veszteséggel zárták az évet. Ez még önmagában nem is lenne különös, de az már annál inkább, hogy majdhogynem forintra pontosan, 135 millió forintos mínusszal zárták a 2021-es évet, és a 2020-asat is.

A napi.hu beszámolója szerint a Norbi Update-nek több, mint 400 kisrészvényese van Schobert Norbiékon kívül, akik mintegy 7 százalékos részvénnyel rendelkeznek. 2021-ben a vállalat 3652 darab, 10 forint névértékű saját részvényt vásárolt vissza 781 ezer forintos visszavásárlási értéken.

A Norbi Update egyes termékei miatt korábban háromszor is bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a cégre, például az egyik péksüteményről azt állították a hirdetésekben, hogy többek között testsúlycsökkentő hatásuk van. Most a 10 évvel ezelőtti eset megismétlődik, a GVH újabb eljárást indított Schobert Norbiék cége ellen, amit a hivatal is megerősített.

„A GVH valóban eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban”

A GVH E-beszámolójának eredménykimutatása szerint a Norbi Update magas költségen üzemel, azaz a 2020-ban és 2021-ben elkönyvelt összes ráfordítás meghaladta a bevételt. Ezen felül a személyi és az anyagjellegű kiadások is megnőttek. Mint kiderült, a legtöbbet a társaság által beszerzett, majd eladott árukra költik:

tavaly 1,7 milliárd forint volt az eladott áruk beszerzési értéke (elábé), míg az igénybe vett szolgáltatásoké 320 millió, az egyéb szolgáltatásoké 8 millió forint, anyagköltségként pedig 30 millió forintot könyveltek el - írja a napi.hu.

A portál továbbá arról számolt be, hogy Schoberték cégénél jóval kevesebben dolgoznak már hivatalosan a cégnél: tavalyi évhez képest 7-tel kevesebb dolgozó van bejelentve, jelenleg 13 dolgozójuk van; ugyanakkor a személyi kiadások tavaly jelentősen megnőttek, 170 millióról 231 millió forintra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás