promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert porig alázta a metoo-mozgalmat - A könyörtelen kritikus a Johnny Depp-ügyről is kemény véleményt alkotott
Borítókép:  youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Véget ért Johnny Depp és Amber Heard botrányos pere, és természetesen Puzsér Róbertnek is akadt egy-két gondolata az ítélettel kapcsolatban.

Szerdán megszületett Johnny Depp és Amber Heard nagy port kavaró rágalmazási perének ítélete, a bíróság pedig úgy döntött, hogy bizonyos szinten mindkét félnek igazat ad, de összességében kijelenthető, hogy A Karib-tenger kalózai-széria sztárja győzött, hiszen 15 millió dollárt ítéltek oda neki, míg az exfelesége „csak” 2-t fog kapni – nem meglepő, hogy Amber Heard állítólag fellebbezni fog.

Az ország legkegyetlenebb kritikusa, Puzsér Róbert egyszer már véleményt mondott az egész világot lázban tartó balhéval kapcsolatban, de most az ítélet is megihlette őt, hiszen egy külön cikket szentelt a témának, és elég durván nekiment az egész metoo-mozgalomnak, illetve a sokak által vesztesként és hazugnak elkönyvelt Amber Heardnek is.

„Megszületett az ítélet Johnny Depp és Amber Heard perében: a szociopátiásan hazudozó metoo-mártírnő hamisan vádolta meg a filmszínészt családon belüli erőszakkal. Johnny Deppet ártatlanul hurcolta meg az amerikai sajtó, és rekesztette ki soraiból a szórakoztatóipar, alaptalanul tették parkolópályára a karrierjét a hollywoodi stúdiók, mert automatikusan hittek a bosszúszomjas asszony hazugságaiban, pusztán mert nőnemű – márpedig egy nő állításait kétségbe vonni a huszonegyedik században maga a legszennyesebb hímsovinizmus. [...]

Egy hazugot hazugnak bélyegezni nem nőellenesség, hanem hazugságellenesség – és ezen az se változtat, ha a hazudozó történetesen egy nő. Amennyire alaptalan, annyira álságos ez a sajnálkozás: Amber Heard azt hazudta, hogy Johnny Depp bántalmazta őt, mert így akarta megtorolni rajta a kicsinyes párkapcsolati sérelmeit – és soha eszébe nem jutott volna, de soha nem is merészelt volna ehhez az eszközhöz folyamodni, ha a metoo-mozgalom nem gyártotta volna le azokat a precedenseket Louis C.K.-től Woody Allenig, amikor egy ilyen leszámolás sikeresen teszi tönkre a meggyanúsított férfi pályafutását, és hatékonyan avatja mártírrá annak egykori partnerét. [...]

Itt és most alaposan beárazta magát a gazdag és befolyásos feministák által egyik gyűlöletkampányt a másik után celebráló metoo-mozgalom: a hazug és számító működés lelepleződött.

Persze ez aligha vigasztalja azokat az ártatlan ezreket, akiket bemondásra töröltek ki a nyilvánosságból a progresszív kurzus jogintézmények helyébe lépő ítélet-végrehajtói: a progresszív médiumok és a multinacionális részvénytársaságok. Eközben a valóban kiszolgáltatott nőket és férfiakat már senki nem akarja megmenteni sem a globális kapitalizmustól, sem a szociális és kulturális kiszolgáltatottságtól, hisz az ő traumáik képezik az üzemanyagot, amellyel a már felébredettek át akarják formálni a világot. A globális nagytőke preventív ellenforradalma gőzerővel hajtja az emberiséget egy egyre gyanakvással telibb és élhetetlenebb jövőbe, amelyben a tények többé már csak nem is vélemények, mindössze ideológiailag vezérelt előítéletek”

írta Puzsér Róbert.

Úgy tűnik, hogy a kritikus diadalként éli meg Johnny Depp és Amber Heard perének ítéletét, hiszen a szavai alapján nagyon örül annak, hogy a bíróság nem nemeket látott maga előtt, nem voltak előítéletek, hanem két egyenértékű emberként kezelte a szereplőket, és így született meg a döntés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás