promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Saját lelkét adta el egy egyetemista – Hogyan kereshetünk milliókat kriptovalutával?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki beszél róla, mindenkit érdekel, de még kevesen értik. Szakértőket kérdeztünk a témában.

Mi az a kriptovaluta? Mi az az NFT?

Mindenhol ezeket a kifejezéseket hallod, de nem tudod mit jelent? Ha már benned is felmerültek a kérdések, akkor ez a cikk neked szól. Szakértők segítségével adunk egy kis gyorstalpalót, de kezdjük a kriptovalutákkal.

Számtalan történetet hallunk, amikor a „kis ember” pillanatok alatt milliókra tett szert kriptovaluta befektetés által, ezért egyre többen érdeklődnek a téma iránt, de sokan nincsenek tisztában a kockázatokkal és a működésével.

A kriptovaluta a 21. század új pénze, ami kizárólag a virtuális térben létezik. A hagyományos valutákkal ellentétben a kriptot nem szabályozza semmilyen központi szervezet állam vagy jegybank. A legtöbb ember a kriptovalutákat befektetési céllal vásárolja, éppúgy, mint a tőzsdén részvényeket vagy a kötvényeket.

Na de, hogyan adta el valaki a lelkét a kripto piacon?

Az NFT-k nem helyettesíthető digitális eszközök, azaz nem lehet őket másolni, tehát ha valaki megvásárol egy NFT-t csak ő rendelkezik vele a világon. Manapság már szinte bármit NFT-vé alakíthatunk. Leginkább művész világban terjedt el úgy, hogy a művészek képeiket digitalizálják és NFT formában árulják.

Egy fiatal egyetemista pedig úgy döntött, hogy forintban számolva nagyjából 125.600 Ft-ért licitre bocsátja saját lelkét.

Magyarországon nagyon sokan csatlakoznak kripto közösségekhez, ahol oktatók és mentorok segítségével próbálják elsajátítani a kriptovalutákkal történő kereskedést. Most az egyik legnagyobb, 12.000 főt számláló kriptoközösség két szakértőjét, Wéber Katát és Molnár Zalánt kérdezzük a témában.

Sok hullámzást tapasztalni a piacon, nagy emelkedések és mélypontok jellemzik az utóbbi időszakot. Ha valaki beszállna, mikor javasolt ezt megtennie és hogyan?

W.K: Ez egy természetes velejárója a kriptopiacnak, de ettől nem megijedni kell, hanem élni vele. Most jelenleg egy erőteljes lefele menő hullámban vagyunk, ez az időszak 1-2 hétig eltarthat, a hullám alját és legtetejét sosem lehet tudni pontosan, de ebben az időszakban már el lehet kezdeni folyamatosan bevásárolni, és így nagyon jó átlagárat elérni.

M.Z: A félelem és a kapzsiság irányítja az árfolyamot. Az emberek két ok miatt figyelnek fel a kripto piacra. Az egyik, nagyon esik vagy ha óriási emelkedés van benne. Tapasztalat nélküli emberek a kapzsiság idején kezdenek kriptozni, hiszen nem akarnak semmiből sem kimaradni. Ezek az emberek rengeteget tudnak veszíteni olyan időszakokban, mint ami most van. Azok, akik meg akkor vásárolnak, amikor esik az árfolyam, hosszabb távon ők azok, akik profitálni tudnak.

{}

Ha jól tudom a tőzsde világából érkeztetek. Most miért a kripto az, amiben a lehetőséget látjátok?

W.K: Korábban a deviza tőzsdén kereskedtem, ez egy kockázatosabb de nagyobb hozamokat hozó része a tőzsde világának és ennek felturbózott változata a kripto. Az én gyomrom jól bírja ezt a hullámzást és ezért választottam a kripto világát, ha valaki ezt bírja idegekkel, sokkal több hozamra tehet szert.

M.Z: Az ok, amiért kriptoban vagyok az nagyon egyszerű. A szemünk előtt épül fel egy olyan világ, ami rengeteg ismeretlen lehetőséget ad nekünk. Most lehet olyan cégeket találni, melyek a következő 20-30 évben óriási céggé válhatnak. Azt is mondhatnám, hogy most olyan, mintha Amazont, facebook-ot, Apple részvényeket vehetnénk centes árakon.

Mennyi idő alatt gazdagodhatok meg?

W.K: Örök kedvenc kérdés, sokan megkeresnek vele minket.

Erre egyet szoktam mondani: Nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem NAGYON. A valódi meggazdagodást én években számolom, de nem nagyon látok jobb lehetőséget most ehhez a piacon.

Hogyan lettetek az egyik legnagyobb magyar kripto közösség? Miben tudtok segíteni egy kezdőnek? 

W.K: 2018-ban indultunk el, a kezdetek idején. Amiben egyediek vagyunk az a szigorú csoport moderáció és a biztonság érzése, amit nyújtani tudunk.

M.Z: Amiben segíteni tudunk, és amiben mások vagyunk a többi csoporthoz képest, hogy nem kész megoldásokat adunk, például, hogy mit vegyenek az emberek, mikor vegyék és mikor adják el, hanem azt tanítjuk meg és mutatjuk meg, hogy mi hogyan csináljuk. Azt is, amikor profitálunk, azt is amikor vesztünk.

És szerintem ez az egyik legnagyobb különbség, hogy mi egy szakmát tanítunk meg az embereknek úgy, hogy a kripto piac és az események mutatják meg, hogy éppen milyen következtetéseket vonjanak le az emberek és azt később, hogyan kamatoztassák.

Mit gondolsz, milyen jövője van a kriptonak? Mi az, amire fordítod a figyelmed? Gondolok itt akár az NFT vagy Metaverzum szektorokra.

W.K: Úgy gondolom, hogy nem tudunk elmenni a kripto világa mellett, én nagy jövőt jósolok neki. Addig érdemes csatlakozni, amíg még ilyen „szabályozatlan” a piac, hiszen, ha már az állami szabályozó szervek kezükbe veszik, akkor kevesebb lehetőségünk lesz, minél előbb elkezdi valaki, annál jobb pozícióba kerülhet, hiszen még most is az elején vagyunk.

M.Z: Még a bitcoin is megfoghatatlan dolog az emberek számára, nem gondolom, hogy az NFT vagy Metaverzum lenne a megfelelő eszköz, hogy valaki elkezdjen kriptozni. Ezek természetesen része lesznek a jövőnknek még akkor is, ha éppen ezt valaki nem fogadja el, viszont az NFT egy olyan speciális része a kriptonak, amit nagyon kevesen értenek meg.

Ha valaki megtanulná ezt az érdekes és izgalmas pénzügyi világot azt a Kripto Katával csoport várja szeretettel.

[[cikk1]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás