promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Biztos nem gondoltad volna, hogy hol található a legtöbb kórokozó a lakásban - Segítünk, nem a mellékhelyiségben
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem is gondolnák, de a konyhában több a baktérium, mint a mellékhelyiségben. 

A konyhán belül is a mosogatószivacs a legnagyobb baktériumlelőhely.

Ezekben a használt szivacsokban ráadásul a lefolyók után a legnagyobb a coliform baktériumok mennyisége, de megtalálhatóak még a szalmonella, a kólibaktérium vagy a sztafilokokkusz.

Több kutatás is azt bizonyította, hogy több száz különféle baktérium telepedhet meg a szivacsok réseiben, így egy általános mosogatószivacs esetében közel 5,5 billió mikroszkopikus élőlény hemzseghet a tisztításra használt eszközeinken, amelyekkel az evőeszközeinket mossuk.


[[kod1]]

Miután ezekkel az információkkal találkoztam eldöntöttem, hogy változtatok mosogatási szokásaimon. Egyértelmű, hogy a legfenntarthatóbb megoldás a mosogatógép lenne, de azoknak is szükséges van tanácsra, akik kézzel mosogatnak.

Az én tanácsom pedig a természetes kókuszrostból készített mosogatószivacs.

A kókuszdiót borító természetes rostszálakat világszerte alkalmazzák ott, ahol nagy igénybevételnek kitett eszközre van szükség. Azon kívül, hogy higiénikusabb, ára is rendkívül kedvező, hiszen 70-80 forint körül lehet őket megvásárolni és mivel környezetbarát, többször tudjuk cserélni, így elkerülve a baktériumok megtelepedését, és mely baktériumokat forralás útján is csak 60%-os sikerrel lehet elpusztítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás