Így legyél tésztamester! 4 hihetetlen praktika a főzésben
Olvass tovább...
Sokan nem is gondolnák, de a konyhában több a baktérium, mint a mellékhelyiségben.
A konyhán belül is a mosogatószivacs a legnagyobb baktériumlelőhely.
Ezekben a használt szivacsokban ráadásul a lefolyók után a legnagyobb a coliform baktériumok mennyisége, de megtalálhatóak még a szalmonella, a kólibaktérium vagy a sztafilokokkusz.
Több kutatás is azt bizonyította, hogy több száz különféle baktérium telepedhet meg a szivacsok réseiben, így egy általános mosogatószivacs esetében közel 5,5 billió mikroszkopikus élőlény hemzseghet a tisztításra használt eszközeinken, amelyekkel az evőeszközeinket mossuk.
[[kod1]]
Miután ezekkel az információkkal találkoztam eldöntöttem, hogy változtatok mosogatási szokásaimon. Egyértelmű, hogy a legfenntarthatóbb megoldás a mosogatógép lenne, de azoknak is szükséges van tanácsra, akik kézzel mosogatnak.
Az én tanácsom pedig a természetes kókuszrostból készített mosogatószivacs.
A kókuszdiót borító természetes rostszálakat világszerte alkalmazzák ott, ahol nagy igénybevételnek kitett eszközre van szükség. Azon kívül, hogy higiénikusabb, ára is rendkívül kedvező, hiszen 70-80 forint körül lehet őket megvásárolni és mivel környezetbarát, többször tudjuk cserélni, így elkerülve a baktériumok megtelepedését, és mely baktériumokat forralás útján is csak 60%-os sikerrel lehet elpusztítani.
Olvass tovább...