promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Balerinának készült, az RTL Klub sorozatinak sztárja lett belőle – interjú Dobos Evelin színésznővel
Borítókép:  RTL Magyarország/Bielik István
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Honnan indult és mik voltak a tervei? Dobos Evelin hosszú és színes utat járt be a Keresztanyu előtt.

Dobos Evelin színészi karrierje már 2010-ben elkezdődött, azonban csak évekkel később ismerte meg az ország. A 29 éves színésznő már többször is bizonyította, hogy fiatalkora ellenére egy rendkívül sokoldalú, sokszínű, és tehetséges művész, aki megannyi stílusban, műfajban, és korban is kipróbálta magát. Evelint most leginkább az RTL Klub sikersorozataiban láthatjuk, a Keresztanyu Petrájaként, valamint A Séf meg a többiek-ben látható Monet nevet viselő étterem üzletvezetőjeként.

A színésznővel nemrég készítettünk egy interjút az eddigi pályafutásáról.

- Kicsoda Dobos Evelin? Honnan származol?
- Nyíregyházán születtem, de sosem éltem ott. Gyermekkorom egy részét a Nyírségben töltöttem, aztán Debrecenbe költöztünk, amikor hét éves voltam.

- Már ebben a korban eldöntötted, hogy a színészettel szeretnél foglalkozni?
- Az önmegvalósítás valamilyen művészi formáját kerestem. Ez a balettal indult, amit aztán Debrecenben is folytattam. A színházi élet is itt szippantott be a Csokonai Színházban. Már akkor azt gondoltam, hogy ez egy szimpatikus világ.

- A balettot végül miért hagytad abba?
- Nem tudtam volna ott professzionális lenni, úgy gondolom.

- Tegyük fel, hogy egyszer felkérnek egy olyan szerepre, mint amilyen mondjuk Natalie Portman A fekete hattyúban. Örömmel igent mondanál egy barina szerepre?
- Hát ki nem? (nevet)

- Mennek még a lépések?
- Ez benne marad valamennyire az emberben, nem lehet ezt teljesen elfelejteni.

(Fotó: RTL Magyarország/Bielik István)

- Jól tudom, hogy a Színművészeti Egyetemen nem a színészetre adtad be a jelentkezésedet?
- Igen, soha nem jelentkeztem a színművészeti szakra, ilyen-olyan tinédzserproblémák miatt. Önbizalomhiány miatt például. Viszont a színészet mellett komolyan érdeklődtem a televíziózás iránt is. Végül aztán az M5 kulturális csatornán kezdtem el ebben a szakmában dolgozni. Ezt a munkát azonban egy idő után nem tudtam összeegyeztetni a színészi munkáimmal, így döntenem kellett.

- És a színészetet választottad. Szívesen visszatérnél később a tévéhez?
- Nagyon szerettem csinálni, és gyakran eszembe jut a televíziózás vagy a műsorvezetés. De mindig örülök annak, ami éppen a feladatom, legyen az színészi-, vagy televíziós munka. Örömmel csinálom mind a kettőt.

- Bár az első filmes szereped egy 2010-es filmhez köthető, mégis az Egynyári kaland című sorozattal indult be igazán a karriered.
- Igen, ezért a mai napig hálás vagyok Tiszeker Dánielnek és Kiss Iminek, akik a sorozat casting direktorai voltak, hogy behívtak engem is a meghallgatásra, és érdemesnek találtak arra, hogy eljátsszam Dórát. Nagyon élveztem azt az időszakot is.

- Ha végignézel az eddigi karriereden, melyik szerep volt a legnehezebb, melyik volt számodra a legnagyobb kihívás?
- Mindegyik más miatt volt akkor a legnehezebb, nem lehet egymás fölé rendelni ezeket semmilyen szempontból. Mindegyik mást tanított, másban volt a nehézsége, mindegyikkel sok feladat volt. Egyik sem volt könnyebb a másiknál.

- Az egyik ilyen kihívásokkal teli szereped a Napszálltában volt, ami egy kosztümös film. Mennyire tudtál azonosulni azzal a korral? Szívesen éltél volna abban az időben?
- Izgalmas volt belecsöppenni egy századfordulós világba, nagyon szuperül kidolgozott volt az a film minden tekintetben; a díszletek, a jelmezek, a smink és a haj, a kellékek. Ez egy míves munka volt. Nagyon érdekes volt megtapasztalni ezt a világot, akkoriban nagyon elmélyültem a kor különféle történéseiben. Különleges pontja volt ez a színészi karrieremnek.

(Fotó: RTL Magyarország/Bielik István)

- Vannak olyan pályatársaid, akik úgy látják, hogy egy színésznőtől sokkal többet várnak el a forgatásokon, mint a férfi művészektől. Sokkal színesebben, többféleképpen kell megformálniuk egyetlen karaktert. Erről Neked mi a véleményed? Te is tapasztaltál már hasonlót?
- Van egy karakter, annak vannak árnyalatai. És ha annak a karakternek tízféle árnyalatát kell megmutatni, akkor annyit kell kihozni magadból. Én ezt most nem tudom a saját emlékeimre levezetni, nem tapasztaltam még olyat, hogy más minőségű munkát várnának el tőlem, mint a férfi kollégáimtól. Van egy feladat, azt kell megugrani, és mindenkinek más a feladata. Én nem nemek alapján csoportosítom ezeket.

- Jelenleg két RTL Klubos sorozatban is kiemelt szerepet játszol, és ezek mellett is biztos vannak még egyéb elfoglaltságaid. Az ember azt gondolná, hogy Te forgatásról forgatásra jársz. Felmerül a kérdés, mennyi szabadidőd jut ennyi munka mellett, és mivel tudsz kikapcsolódni?
- Mindig igyekszem a szabadidőmből és az erőmből annyit csoportosítani, hogy a munkán kívüli életemet is élni tudjam. Én nem sporttal vezetem le például a stresszt, egyszerűen csak pihenek. Nekem ez segít a legjobban.

- De úgy tudom, hogy Te nagyon szeretsz kirándulni is.
- Inkább csak szeretnék, hiszen nem sok időm van rá. Inkább csak vágyom a természetbe.

- Láthatunk még mostanában valamelyik filmben vagy sorozatban?
- Nyilván ezekről még nem beszélhetek, egyelőre maradjon titok, de ha eljön az ideje, mindenről be lesz számolva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás