promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lakatos Márkot megműtötték „ott”, a bohém stylist pedig mindenről részletesen beszámolt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Népbetegségnek számító problémával küszködött, nem lehetett tovább halogatni a dolgot.

Lakatos Márk aranyérműtéten esett át, és erről több alkalommal is beszámolt a közösségi médiában. Pedig elvileg „szégyellnivaló” dologról van szó, legalábbis a közvélemény számára tabu a téma, bár szó szerint egyfajta népbetegséggel állunk szemben.

50 éves korukig a magyar felnőttek felének volt már aranyér miatt kialakuló, végbél körüli viszketése, fájdalma, vérzése, így az aranyeresség az egyik leggyakoribb egészségi problémának számít idehaza – olvasható a webbeteg.hu oldalon is.

Az aranyér a székletürítés egyik „mellékhatásaként” alakulhat ki, a gyakori erőlködés, hasprés megnöveli a vénák falára nehezedő nyomást, és már kész is a baj. A kitágult erek hajlamossá válnak a gyulladásra, így jön létre a külső vagy belső aranyér, amit idővel már csak műtéttel lehet kezelni.

„Szanaszét parázom magamat”

– jelentette ki Márk is az áprilisi beavatkozás előtt, azt is elárulva, hogy már hosszú ideje küzdött a betegségével. A 45 éves divattervező és stylist viszont úgy érezte, hogy végre ideje átesnie a műtéten, a problémája nyilvánosságra hozásával pedig példát akart mutatni azoknak, akik maguk is szenvednek tőle, ám nem mernek beszélni róla.

„Ez egy civilizációs betegség, nagyon sok ember küzd vele. Aranyérműtétem lesz. Elvileg nagyon fejlett géppel fogják megcsinálni, ultrahangos eljárással. Legyetek velem, küldjétek az energiákat! Elég régóta van ez a problémám, remélem, gyorsan túl leszek rajta, és minden sikerülni fog. Szorítsatok!”

– idézte a Blikk a bohém stylist Instagram-sztoriját. Márk a nagy eseményre egyébként alaposan felkészült, már ha a ginger hajszínre váltást annak lehet nevezni. A beavatkozás másnapján pedig szivarral és pezsgővel ünnepelte, hogy végre átesett a procedúrán, és ennek örömére még a zöld aranyérpárnáját is a fejére tette, mint egy mexikói kalapot.

„Túléltem a műtétet, itt vagyok édesanyámnál, aki gondoskodik rólam… Eltelt az első éjszaka. Azt mondhatom, hogy egész jól vagyok, meglepetésemre nincsenek nagy fájdalmaim – de hozzáteszem, hogy azt a bizonyos dolgot még nem mertem megkockáztatni”

– árult el intim titkokat a 168 órának. A kezeletlen aranyér hosszú távon egyébként nagyon kellemetlen egészségügyi problémákat képes okozni, ezért nem szabad elhanyagolni, a panaszosnak előbb-utóbb rá kell vennie magát a gyógyíttatásra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás