promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel még az RTL Klub népszerű műsorvezetőjére? – A háború miatt most szinte üres a pénztárcájuk
Borítókép:  RTL Klub official
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valkó Eszter már régóta Hollandiában él, ahol szintén erősen érezhető a háború hatása.

Oroszország nem enged, Ukrajna pedig kitart, ameddig lehet, szóval nem fog egykönnyen lezárulni a szomszédunkban dúló háború. A béketárgyalások még nem vezettek eredményre, közben pedig folyamatosan érkeznek Ukrajna felől a menekültek.

A háború az egész életünkre, köztük a pénztárcánkra is hatással van. A múltkor az egyik cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Magyarországban is elképesztően nagy drágaság van. A piacokon elszabadultak az árak, így a kedvenc zöldségeinket, gyümölcseinket jóval drágábban tudjuk beszerezni, mint tavaly ilyenkor.

Biztosan sokan emlékeznek az RTL Klub egykori műsorvezetőkére, Valkó Eszterre, aki már régóta Hollandiában él a családjával. Ő most a Fókusz című műsorban beszélt arról, hogy milyen a helyzet az országban.

„Értelemszerűen a földrajzi távolság miatt az emberek hétköznapjait annyira nem érinti meg ez a dolog, maximum a pénztárcájukon érzik, merthogy olyan az infláció, ami 1977 óta nem volt itt Hollandiában. Ha csak annyit mondok, hogy két héttel ezelőtt egy ilyen nagy dobozos vaj 3 és fél euró volt, most pedig 4 és fél euró akkor szerintem mindent elmondtam”

- mesélte Valkó Eszter, aki hozzátette, hogy a legdurvábban a gázárak szabadultak el, ami erősen leszívja a pénztárcájukat.

Tavaly a hideg időszakban 150 eurót fizettek a gázért, most pedig 650-et. Ez a jelenlegi árfolyamon átszámolva 243 ezer forint. Az egykori műsorvezető meg is említette, hogy jelenleg a gázért dolgoznak, ami elképesztő.  

Hollandia Való Eszter szerint eddig 20 millió eurós segélyt nyújtott Ukrajnának, illetve 25 ezer háborús menekültet fogadnak be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás