promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feljelentették Szellő Istvánt
Borítókép:  RTL Klub
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RTL Klub híradósának gondja akadt egy titkosügynökkel.

Szellő István még a nyolcvanas években járt egyetemre Prágában, amikor kisebb bonyodalomba került egy titkosügynökkel. Történt ugyanis, hogy az egyetem melletti kávézóban találkozott a cseh ellenzék egyik legismertebb képviselőjével, Václav Havel íróval - aki később köztársasági elnök is lett -, és ez nem mindenkinek tetszett.

„Egyik nap ültem, fogtam a kezemben egy magyar újságot, amikor egy bajuszos, középkorú férfi meg egy szemüveges fiatalember a másik asztaltól odaszólt, és elkérték az újságot. Ahogy odaadtam, a cseh csoporttársaim felugrottak az asztaltól és eltűntek. A két férfi a szomszéd asztaltól átült, egy picit elbeszélgettünk, majd elköszöntem. Mentem vissza az egyetemre, ahol az egyik csoporttársam azzal fogadott: miről beszélgettetek Václac Havellel? Később megtudták az egyetemen a tanulmányi osztályon is, és nem tetszett nekik...”

- mondta Szellő István, aki a Blikk-nek elmesélte, hogy a Havellel való találkozót néhány jól felismerhető titkosügynök is végignézte, akik később fel is jelentették emiatt.

„Később sokszor készítettem Havellel interjút, nekem még akkor is válaszolt pár kérdésre, ha másnak nem és néha még az a bizonyos kávézói találkozás is szóba került. Csehszlovákiában sokkal szigorúbb volt a rendszer, jobban figyeltek. Egyszer szerveztünk egy magyar klubot az egyetemen, amelyhez az egyik alkalommal az amerikai nagykövetség könyvtárából kikölcsönöztük a M.A.S.H. című filmet. Az épület előtt posztoló titkosügynök fel is jelentett, így az egyetemről szóltak, hogy ezt nem kellene...”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás