promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem is Vilmosnak és Katalinnak hívják a brit hercegi párt? Zavarba ejtő információ került napvilágra
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hírességek védelme érdekében mindent elkövetnek a titkosszolgálatok.

A híres és befolyásos emberek megfelelő védelme egyre nagyobb kihívást jelent a titkosszolgálatok számára. Nem véletlen, hogy mindent eszközt bevetnek a célszemélyek biztonsága érdekében, amint az a brit királyi család esetében is kiderült.

Erzsébet királynőnek és népes famíliájának nincs könnyű dolga, hiszen a média, a sajtó révén valamennyien világszerte ismerteknek számítanak. Néha azonban nekik is el kell vegyülniük a nép között, és ha olyan szerencséjük van, hogy nem ismerik fel őket, akkor álneveken szoktak bemutatkozni.

Az uralkodónőt London Bridge néven szokták emlegetni, ha nem kívánják valamilyen okból megnevezni. A mindennapokban Sharonként is szoktak őfelségére hivatkozni, ennek hátterét azonban nem világították meg. Ha egy lelkes telefonos vagy rádiós hacker tehát rátalál a megfelelő jelre, még akkor sem feltétlenül tudja, kiről szól a személyzet beszélgetése.

Katalin és Vilmos is szívesen bújnak álnév mögé, ha nyaralásra mennek. Olyankor természetesen nem a sajátjukat diktálják be a hotel recepcióján, a biztonságuk megköveteli, hogy a lehető legtovább inkognitóban maradjanak.

A hercegné egy alkalommal szélesebb körben is leleplezte a titkos nevét. Mindössze egy héttel a Vilmossal kötött házassága után Katalin bevásárlókörútra indult, és betévedt a Waitrose szupermarketbe.

Érdekes módon búvárruhát akart venni, de csak odabent vette észre, hogy nincs nála a pénztárcája. Az üzletvezető nem ismerte fel a hírességet, ezért megkérdezte a nevét, hogy az árut félretehesse számára.

„Mrs. Cambridge”

– válaszolta neki a hercegné, kikotyogva a titkos nevét, mert éppen nem jutott más gyorsan az eszébe. Ekkor derült ki, hogy a hercegi pár (angolul: Duke and Duchess of Cambridge) általában DC monogramú álneveket használnak, ha kerülni akarják a feltűnést. Vilmos például Danny Collins, Katalin pedig Daphne Clark néven szerepel, de a variációk száma nyilván végtelen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás