promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét kemény szankciót kapott Oroszország - Aggasztó gyorsasággal pártol el mindenki az oroszoktól
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb nagyvállalat fordított hátat Oroszországnak a háború miatt, erre senki sem számított.

Jelenleg is rengetegen aggódnak a szomszédságunkban zajló, rettenetes orosz-ukrán háború miatt, hiszen szörnyű belegondolni, hogy 2022-ben ez történhet Európában. Sokan kiállnak Ukrajna mellett a maguk módszereivel, hiszen egyebek között a Netflix, Disney, Universal, WarnerMedia és a Sony is úgy döntött, hogy különböző szankciókat alkalmaznak Oroszországgal szemben – most pedig újabb vállalati óriás csatlakozott hozzájuk.

Az IKEA sokak meglepetésére bejelentette, hogy az orosz-ukrán háborúra való tekintettel szünetelteti az összes üzleti tevékenységét Oroszországban – ami azt jelenti, hogy bezárja az ottani áruházait, leállítja az importot és az exportot, illetve a termékek gyártása is abbamarad, amíg nem lesz jobb a helyzet.

A bejelentés után rögtön megrohamozták az oroszok az IKEA üzleteit, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor nyitnak ki újra.

Az IKEA nagyjából 15 ezer embert foglalkoztat Oroszországban, akiket a következő időszakban állítólag ugyanúgy fognak fizetni, hogy megadhassák nekik és a családjuknak az anyagi stabilitást – hiszen hosszú távon terveznek velük.

Az IKEA azt is elárulta, hogy 20 millió €-t, vagyis nagyjából 7,7 milliárd forintot fog felajánlani jótékony célokra, hogy ezzel könnyítse egy kicsit azoknak az embereknek az életét, akikre drasztikus hatást gyakorolt az orosz-ukrán háború.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás