promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amíg az ukrán eseményeket figyeltük, közben Románia elfoglalta Magyarországot?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy francia tévé mutatott egy viccesnek és sértőnek egyszerre tartható térképet.

Kicsire nem adunk – gondolhatták a francia BFM TV műsorkészítői, amikor beszámoltak az orosz-ukrán háború hetedik napjáról. Az illusztrációként használt Kelet-Európa térképen ugyanis Románia kétszer szerepel, míg Magyarország egyszer sem.

Jól látható, hogy a zölddel jelölt „Roumanie” nyugati szomszédja a sötétkékkel színezett „Roumanie”, pedig elvileg ott a kis hazánknak kellene szerepelnie. A baki egyszerre vicces és sértő, főleg, ha figyelembe vesszük a két ország viharos közös történelmét.

Fotó: BFM TV (screenshot)

A BFM TV egyébként egy 24 órás hírcsatorna, amely világszerte fogható, Franciaországban pedig a legnépszerűbbnek számít a napi 10 millió nézőjével. Ennyien láthatták tehát azt, hogy Románia képletesen „elfoglalta” Magyarországot – de remélhetőleg senki sem gondolt arra, hogy a háború máris szélesebb körben kiterjedt.

Franciaország és Románia egyébként szélesebb körben is együttműködik az ukrán válság idején, március 1-jén például mintegy 550 francia katonát repítettek át a keleti szomszédunkba, hogy a NATO jelenlétét erősítsék a térségben.

A bázisuk Konstanca kikötővárosában lesz a Fekete-tenger partján, és elvileg nem viszik őket a frontra. Időközben a francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozó is megközelítette Romániát, a hajót Ciprusról irányították át, a róla felszálló gépek feladata pedig a felderítés és ellenőrzés lesz Románia légterében.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás