promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Józan László képtelen felfogni a háborút - Kárpátaljáról kellett menekítenie a családját
Borítókép:  ATV Magyarország (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Józan László Kárpátaljáról származik, így különösen fájóan érinti a szomszédban dúló háború. Néhány családtagja még mindig Ukrajnában él, az ő menekítésük volt most a legfontosabb a számára.

A Keresztanyu sztárja a Palikék Világa by Manna Futtában című műsorában mesélte el, hogy az édesapja kivételével az egész családja Magyarországon van már, biztonságban. De nem csak a sajátjain, hanem a több menekülten is próbál segíteni.

„Azt gondoltam, a háborút csak tankönyvekből látom vagy tapasztalom meg, vagy az elmesélések alapján, amit a nagyszüleim mondtak. Olyan érzésem van most, hogy ez nem velem történik. Számomra ez felfoghatatlan, hogy hogy gondolhatja bárki is a 21. században, hogy neki joga van az emberek életét elvenni, embereket kisemmizni”

- mondta, még mindig nem tért magához a sokkból, amit a háború okozott.

Józan Lászlót 18 évesen felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, 17 éve él Magyarországon. Elmesélte, hogy a háború előestéjén még beszélt a nővérével, aki nyugtatgatta, hogy nincs semmi probléma, minden rendben van Ukrajnában.

Kárpátalját szerencsére még nem érte el a háború, csak a menekült áradat az ország keleti részéből. Ő ment el a családjáért a határra már pénteken, szívbemarkoló látvány fogadta ott.

Még vannak rokonai, akiket Magyarországra akar juttatni, de másoknak is igyekszik segíteni, aki hozzáfordul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás