promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe kerülhet Árpa Attila? – Nem jelent meg a bíróságon
Borítókép:  TV2
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tárgyalása volt Árpa Attilának, de nem ment el rá.

A színész súlyos vádakkal néz szembe, kábítószer kereskedelemmel és forgalomba hozatallal vádolják társtettesként. Az ügye most kezdődött a bíróságon, de az első tárgyaláson nem vett részt.

Budapest Környéki Törvényszék felé igazolást tudott benyújtani a távollétéről, nem egészségügyi problémák, hanem egy filmes munka miatt nem tudott megjelenni.

„Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni”

– nyilatkozta Árpa Attila.

Az ügyvédjét azonban hiába kérdezték, nem volt hajlandó semmire se válaszolni, arra hivatkozva, hogy a védence nem hatalmazta fel a válaszadásra. Így nem tudni, hogy hol tartózkodik a színész, milyen munka miatt maradt távol és hogy bűnösnek vallja-e magát.

Árpa Attilát még 2019-ben tartóztatták le egy rajtaütés alkalmával. A színész otthonában történt a razzia, miközben a barátaival kártyázott a kertben, akik közül többekről azt feltételezi a rendőrség, hogy kábítószert vásároltak és kereskedtek is vele.

„A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmanként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket”

– ismertették a tárgyaláson a vádiratot is.

„Ez a vád nem tükrözi a valóságot, úgy vélem, kicsi a valószínűsége, hogy a bíróság elítél. Az ügyészség eléggé kifejező módon csupán felfüggesztett szabadságvesztést kért rám, miközben drogkereskedelemmel vádol. Ez azért mindent elárul. Egyet tudok: Árpa Attila nem kereskedett kábítószerrel”

– nyilatkozta a színész korábban.

Ha Árpa Attilát bűnösnek találják akár két év börtönt is kaphat. Viszont ha elfogadná a vádalkut, és bűnösnek vallja magát, mindössze egy év tíz hónap börtönbüntetést kapna, aminek a végrehajtását négy évre felfüggesztenék, vagyis ha a következő években nem ítélik el más ügy miatt, nem kellene börtönbe mennie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás